menu

Groente verbouwen in het park

Fruit en groente verbouwen in het park. In het Utrechtse Transwijk park kan het. Hier heeft ‘Food for Good’ een echte voedseltuin die voor iedereen toegankelijk is, met of zonder groene vingers! Een tuin vol groenten, fruit, bloemen en mensen. Onder begeleiding wordt door iedereen samengewerkt. En de oogst? Die is voor de moestuinders zelf én voor de Voedselbank en Resto VanHarte.

Groente verbouwen voor ouderen

In mei 2015 is gestart met ‘In ’t Groen’ voor 65 plussers uit de buurt. Melia de Gier is enthousiast over het toenemende aantal deelnemers. Er zijn nu wekelijks al meer dan 25 vaste bezoekers. Naast individuele ouderen komen er ook groepjes vanuit zorgorganisaties die begeleid worden door een welzijnsmedewerker. Samen met een vrijwilliger wordt bijvoorbeeld fruit geplukt en doppen ze kapucijners en tuinbonen. Het is de bedoeling dat er het hele jaar activiteiten worden aangeboden voor ouderen.

Aanmelden

Jij bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd om op maandagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur naar de tuin te komen in Utrecht. Bij mooi weer wordt er buiten gewerkt en als het regent worden de activiteiten in het tuinhuis georganiseerd. En het mooie is…meedoen is gratis! Er kan wel een bijdrage worden gegeven voor de koffie en thee. Als je niet meer zelf in staat bent om naar de tuin te komen kan ‘Food for Good’ een buurtbus inzetten om je te halen en te brengen.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten