menu

Gezond oud worden met kunst

Gezond oud worden met behulp van kunst? Volgens oud-minister Hedy D’Ancona heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat kunst inderdaad kan bijdragen aan een betere gezondheid.

Geen medicijnen dus, maar kunst op recept. Het Fonds Sluyterman van Loo maakte er een speciale serie over, genaamd ‘Krasse Kunst’ en in deze tweede aflevering gaat het over de invloed van kunst op ons brein en dus ook onze gezondheid.

Gezond oud worden

Bepaalde delen van de hersenen zijn bij ouderen kwetsbaar. Volgens hoogleraar Erik Scherder is het daarom belangrijk om het brein uit te dagen, nieuwe dingen te laten doen; dingen die je nooit eerder hebt gedaan. Kunst is daar perfect voor. Ook is aangetoond dat mensen die aan kunstbeoefening doen minder te kampen hebben met zaken als depressies.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten