menu

Fietsen zonder leeftijd in Nederland

Fietsen zonder leeftijd, het is van oorsprong een Deens initiatief. Maar inmiddels kan het ook in Nederland. Het motto is: iedereen heeft recht op wind door de haren. En dat nemen de deelnemers heel letterlijk. Fietsen zonder leeftijd is namelijk een fietstocht met een riksja. Een vrijwilliger neemt twee ouderen mee in de riksja om ze intens te laten genieten van de buitenlucht.

Fietsen zonder leeftijd

Het mooie aan het initiatief is dat het heel eenvoudig is. De ouderen komen buiten en genieten van de omgeving, de vrijwilliger doet iets goeds en geniet mee. De fietstocht helpt bij het ophalen van herinneringen. En het maakt ons hoofd leeg. Even niet hoeven denken aan de dagelijkse beslommeringen. Gewoon genieten van de buitenlucht en de natuur. Twee keer per week gaan vrijwilligers op pad met ouderen. En het werkt. Mensen krijgen oprechte aandacht, maken contact, delen verhalen en voelen zich een stukje minder eenzaam.

Meer weten?

Mooi initiatief toch? Wil je meer weten over ‘Fietsen zonder leeftijd’? Bezoek de website en kijk wat je kunt doen om dit project te helpen.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten