menu

Douwe Egberts koffie brengt mensen samen in Emmen

Douwe Egberts koffie, het zit in ons dna in Nederland. Dit oer Hollandse koffiemerk, waar iedereen in Nederland mee is opgegroeid, is altijd goed voor een koffiemoment waarbij mensen samenkomen. En als mensen samenkomen kun je beetje bij beetje helpen om eenzaamheid tegen te gaan.

Reden dus voor Douwe Egberts om de handen ineen te slaan met Stichting Gouden Dagen, om ervoor te zorgen dat steeds meer ouderen in ons land toegang krijgen tot zo’n lekker koffiemoment. Bewijs hiervan is sinds kort te bewonderen bij woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Hier werd onlangs door Gouden Dagen en Douwe Egberts koffie de nieuwe DE Coffee Kitchen geopend.

Douwe Egberts koffie voor iedereen

Oorspronkelijk is de DE Coffee Kitchen bedoeld voor de werkvloer. Nederland is een koffiedrinkend land. Sterker nog, we zijn misschien wel het meest koffiedrinkende land ter wereld. Dus ook op je werk wil je de beste koffie hebben. Douwe Egberts bedacht daarom dit concept om de ‘barista ervaring’ naar de werkvloer te brengen. En één van de meest opvallende dingen die hierbij zichtbaar werd was dat werknemers rondom de koffie meer met elkaar begonnen te communiceren. Informele gesprekken, nieuwe ideeën, spontane momenten. De invloed van koffie was duidelijk voelbaar.

Koffie tegen eenzaamheid

Een mooi middel dus om eenzaamheid tegen te gaan. Douwe Egberts zocht daarom naar mogelijkheden om iets terug te doen. Zo ontwikkelde ze bijvoorbeeld het Carista project, waarbij vrijwilligers Douwe Egberts koffie en thee meenemen naar verpleeghuizen om mensen aandacht te geven. Ook het project een Warm Welkom ontstond waarbij de receptie van een zorgorganisatie getransformeerd wordt tot een koffiecorner. En nu heeft Douwe Egberts de DE Coffee Kitchen opgezet samen met Gouden Dagen. Hopelijk brengt dit heel veel mooie momenten met zich mee voor ouderen in heel Nederland!

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Stichting Gouden Dagen doet? Bezoek dan de website en steun dit prachtige doel voor ouderen.

Reageren

Auteur

Gouden Dagen

Gouden Dagen

Gouden Dagen is hét goede doel voor ouderen in heel Nederland. Zij maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen en doet dit doormiddel van pure en onvoorwaardelijke aandacht.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten