menu

Disco voor ouderen

Een heuse disco voor ouderen. Dat ene nummer horen en dan….ga je terug in de tijd, stroomt je hart vol, vergeet je je zorgen en gaat je lijf vanzelf wiebelen. Dat gevoel is universeel. Iedereen herkent het, want dansen verleer je nooit!

Het is heerlijk. Johnny Jordaan, Louis Prima, Doris Day, Heintje. Je vindt ze allemaal in de platenkoffer van Suna Duijf, oermoeder en platendraaier van Het Danspaleis, dé disco voor ouderen. Dit jaar bestaat Het Danspaleis 5 jaar, dus zocht NED7 Suna op in Amsterdam.

Hoe het allemaal begon

“Ik werd gevraagd plaatjes te draaien op de 75ste verjaardag van een moeder van een vriendin van mij. Hoe leuk zou het zijn om plaatjes te draaien uit de tijd dat zij jong was? Er gebeurde een wonder, al bij het eerste plaatje dat ik opzette ging iedereen dansen. De ouderen omdat ze hun eigen hits van vroeger hoorden en de jongeren omdat ze meegingen in het enthousiasme van de rest. Het werd een geweldig feest!”

Het Danspaleis is een disco voor ouderen

“Het Danspaleis verbindt mensen en brengt ze in beweging. We draaien bij zorglocaties en bieden alles wat nodig is om in beweging te komen: de muziek uit je tienerjaren, een goede sfeer met gezellige aankleding uit de jaren ’50 en natuurlijk drank en lekkere hapjes.

“Er ontstaat een sfeer waardoor alles wegvalt. Kleur, leeftijd, afkomst, het doet er allemaal niet toe. Gezonde ouderen of ouderen met dementie, familie en mantelzorgers, buurtbewoners en stagiaires. Iedereen doet mee. Dat magische moment, dat iedereen opent en met elkaar losgaat. Daar gaat het me om, dat ontroert me steeds weer.”

Dansen, een plaatje en een praatje

“Sinds kort trekken we door de wijken met ons nieuwe programma ‘Een praatje en een plaatje’. We bezoeken ouderen met een oude, draagbare pick-up en een koffer vol plaatjes. Op het moment dat iemand zo’n singletje in z’n handen krijgt zie je het gebeuren: het gevoel van toen is er al bij de herkenning van het hoesje. Als de muziek klinkt komen ook de levensverhalen. Vervolgens nodigen we de ouderen uit voor het eerstvolgende Danspaleis in de buurt en ontmoeten ze nieuwe mensen.”

Het Danspaleis in huis halen is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een egale vloer om te kunnen dansen. Het Danspaleis neemt alles zelf mee voor een onvergetelijke middag.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten