menu

De zin van het leven in één foto

Als je één foto zou mogen maken van iets wat echt zin geeft aan jouw leven, wat zou dat dan zijn? Thomas Hontelez vroeg zich dat vorig jaar af en startte het project ‘Zincamera’. Een camera die heel Nederland rond gaat. Iedereen die de camera krijgt mag er een foto mee maken en insturen.

Via een crowdfundscampagne op Geloofinjeproject.nl kreeg de Nijmegenaar voldoende geld bijeen om twee camera’s te kopen. En dat is waar het mee begon. Inmiddels zwerven de camera’s door Nederland en zijn er al meer dan 60 foto’s mee gemaakt. Een succes dus. Zo’n succes zelfs dat de eerste expositie met foto’s is geopend in Assen.

Rondzwervende camera’s

“Na de succesvolle crowdfunding kon ik twee camera’s kopen”, aldus Thomas Hontelez. “De camera’s zwerven al meer dan een jaar door het land en er zijn ruim 60 foto’s binnen gekomen. Het is leuk om te zien dat het project nog steeds loopt.” Zo goed zelfs dat er al van verschillende kanten interesse is gekomen voor een tentoonstelling van de foto’s. “Vorige week woensdag hebben we de eerste tentoonstelling afgesloten. Tijdens de zomermaanden waren er tien foto’s te zien bij het studentenpastoraat Ziel en Zaligheid op Uilenstede.”

De zin van het leven

De tentoonstelling zwerft nu ook rond door Nederland, net als de camera’s. Tot 7 januari is de expositie te bezichtigen in de kerkelijke pop-upwinkel ‘Mooi verhaal’ in winkelcentrum ’t Forum in Assen. Op 12 november werd daar de tentoonstelling geopend door Thomas zelf, samen met Bert Altena, stadspredikant van Assen en initiatiefnemer van de pop-upwinkel. Ook waren er verschillende fotografen bij wiens foto’s onderdeel zijn van de groeiende tentoonstelling.

Stuur jouw foto in

Maar we willen natuurlijk nog steeds een antwoord op de vraag: wat zou jouw foto zijn? Deel deze met ons. Wij zijn heel benieuwd Laat hieronder een berichtje achter of ga naar de Facebook community van NED7.nl

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten