menu

De wereld van ouderen

5 jaar lang deelde fotografe Hanne van der Woude lief en leed met drie ouderen en legde dat vast in een fotoserie die sinds 12 september te zien is in het Huis Marseille in Amsterdam.

Wat bracht deze jonge fotografe ertoe om met deze ouderen op pad te gaan en hun bijzondere leven vast te leggen? De fotoserie richt zich vooral op kunstenares Emmy Eerdmans, die als laatste van het gezelschap overbleef. Haar man Ben Joosten overleed tijdens de vijf jaar evenals zijn broer Egbert, die bij hun in kwam wonen vanuit Zuid-Frankrijk.

Tussen de parelhoenders

Hanne ontmoette Emmy en haar man Ben in 2009 en al snel ontstond een bijzondere vriendschap. Hanne kwam regelmatig bij het kunstenaars echtpaar op bezoek in hun onderkomen in de Betuwe. Tussen de parelhoenders en alles wat het echtpaar verzamelde, begon Hanne al kort daarna met het documenteren van hun leven. Een leven waarin zij weigerden zich te conformeren aan de wereld om hun heen.

De wereld van ouderen

Of het nu een moment is waarop Emmy samen is met haar favoriete parelhoen Klara of dat zij zorgt voor haar man Ben en zijn broer Egbert, die tijdens de 5 jaar vanuit Zuid-Frankrijk verhuisd om bij hun in te wonen. De fotoserie is een uitzonderlijk document geworden van bijzondere momenten uit het leven van drie ouderen die om elkaar geven en voor elkaar zorgen. “Ik vind Emmy’s leven een droomwereld die ver af staat van de realiteit en zo wilde ik het ook in kaart brengen”, aldus Hanne van der Woude.

Bijzondere tentoonstelling

De tentoonstelling ‘De Wereld van Emmy’ is tot 6 december te zien in het Huis Marseille in Amsterdam. Dit museum voor fotografie is dinsdag t/m zondag open en 65-plussers betalen € 4,- entree.

Heb je een Museumjaarkaart? Dan is de toegang gratis.

Bezoekadres:
Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016EK  Amsterdam

internet: www.huismarseille.nl

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten