menu

Naaktmodel over de vloer

Dat kunst inspireert dat bewijst dit project van Museum Het Rembrandthuis. Want als ouderen niet meer naar Rembrandt kunnen komen, komt het Rembrandthuis gewoon naar de ouderen in het verpleeg- of verzorgingshuis. En nu ook met een echt naaktmodel, zoals Rembrandt dat ook ooit deed!

Als Rembrandt een naaktmodel schilderen

Het Museum Het Rembrandthuis is samen met branchevereniging ActiZ een samenwerking aangegaan waarin ouderen centraal staan. Samen zijn zij begonnen met het organiseren van 100 workshops in verpleeg- en verzorgingshuizen. En daar is nu, met de workshop ‘De Naakte Waarheid’, ook het naaktmodel bij gekomen. Een onderwerp waar Rembrandt zelf altijd dankbaar gebruik van maakte.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.