menu

Beste huis, tuin en keuken kiekje

Het ligt misschien niet direct voor de hand, maar de AVROTROS heeft al eerder blijk gegeven affiniteit te hebben met foto’s als onderwerp van een wedstrijd. Zo gingen ze al opzoek naar de leukste ‘Selfie’. Nu gaan ze opzoek naar het beste ‘huis, tuin en keuken kiekje’.

Met welke foto komt het thema ‘thuis’ het beste tot uitdrukking? De jury van deze nieuwe wedstrijd moet het gaan ontdekken. Voorzitter Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum / Fotomuseum Den Haag) en fotografen Ahmet Polat en Ilvy Njiokiktjien laten hun licht er straks over schijnen en als professionals zouden zij het toch moeten herkennen.

Thuis kan je schuilen

In de donkere dagen voor Kerst zitten de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk lekker thuis. Het ideale moment, volgens de omroep, om mensen de kans te geven het thuisgevoel te visualiseren. “Thuis is de plek waar je kunt schuilen. Waar je jezelf kunt zijn en waar de maskers neergaan”, zegt juryvoorzitter Benno Tempel.

De prijzen

Iedereen mag meedoen. Van professioneel fotograaf tot de huis, tuin en keuken kiekjesmaker, zoals wij. Het mag op de ouderwetse manier, met een ‘gewoon’ fototoestel. Maar het mag natuurlijk ook met een digitale camera of smartphone. De winnaars gaan exposeren in de entree van het Fotomuseum in Den Haag en hun foto’s komen in het Kunst & Cultuur Magazine van AVROTROS te staan. Daarbovenop krijgt de winnaar een waardebon van het merk Canon t.w.v. maar liefst € 750,-. En speciaal voor de kinderen tot en met 16 jaar is er ook een prijs. De juniorwinnaar wint een workshop op maat door jurylid en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.

Publiek stemt mee

Het is natuurlijk niet alleen de vakjury die bepaalt wie de winnaar gaat worden. Ook het publiek kan meestemmen op zijn of haar favoriet. Via de website van AVROTROS kunst kan er tussen 25 november en 5 december gestemd worden. En of het al niet genoeg is, is er ook voor de publieksfavoriet een waardebon van Canon te winnen t.w.v. € 500,-. Bovendien mag de winnaar een week werken aan zijn of haar eigen project in de Torenkamer van het Radio4 programma ‘Opium op 4’.

Huis, tuin en keuken kiekje op Instagram

Natuurlijk kan social media niet ontbreken. Daarom kan via Instagram ook mee worden gedaan. Tussen 7 oktober en 25 november kan er een originele ‘thuisfoto’ met de tags #avrotrosphotoaward ge-upload worden op het Instagram account @avrotroskunst. De Instagramprijs is een Canon PowerShot N2 camera met wificonnectie.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten