menu

Acteur Gene Wilder is overleden

Acteur Gene Wilder is op 83-jarige leeftijd overleden. Dit trieste nieuws werd maandag bekendgemaakt door zijn familie. In ons land was Wilder misschien wel het meest bekend om zijn rol als Willy Wonka in 1970. Maar hij speelde in nog veel meer legendarische en vooral komische films.

video

Alzheimer

Bekend werd Gene Wilder ook door zijn samenwerkingen met grote sterren als Mel Brooks en later komiek Richard Pryor. Wilder stierf zondagavond in Connecticut. Volgens het laatste nieuws had de acteur Alzheimer.

Jerome Silberman

Gene Wilder heette eigenlijk Jerome Silberman. Hij werd geboren in een Joods-Russisch gezin dat immigreerde naar Milwaukee. Al heel vroeg – op z’n 11de – kwam hij erachter dat hij acteur wilde worden. Hij studeerde drama aan de Universiteit van Iowa, maar ging ook een tijd lang naar Engeland, waar hij verder studeerde aan de Bristol Old Vic Theatre School. Hij begon zijn carrière in het theater, maar werd in 1964 ontdekt op het witte doek.

Gene Wilder is overleden

In 1968 speelde hij voor het eerst in een film van Mel Brooks. Voor deze film ‘The Producers’ kreeg hij ook een Oscar nominatie als beste mannelijke bijrol. Later in de jaren ’80 speelde hij in ‘The Woman in Red’ van regisseur Gene Wilder. Hij speelde in deze film samen met zijn derde vrouw Gilda Radner, die 5 jaar later zou overlijden aan de gevolgen van kanker.

meer informatie

advertentie

De beste films van Gene Wilder

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten