menu

80-plussers komen naar je toe deze zomer!

80-plusssers die jongeren antwoorden gaan geven op vragen waarmee ze zitten. Deze zomer gaat het gebeuren op festivals door heel Nederland. Een bus vol ouderen trekt deze zomer namelijk van festival naar festival om met jongeren in contact te komen.

Het initiatief heet ‘Q&A with the Grey’ en staat onder leiding van Siemon de Jong (bekend van het televisieprogramma ‘Taarten van Abel’) en niemand minder dan Noraly Beyer (wel bekend van het NOS Journaal dat zij jarenlang presenteerde). Zij gaan samen met de 80-plussers vanaf podia reageren op dilemma’s en problemen die de jongeren hun voorleggen. En daarbij is geen onderwerp taboe. Wat dacht je van erachter komen hoe je de liefde van je leven ontmoet? Hoe maak je de beste hutspot? Of welk touw kun je het beste gebruiken om uit je brievenbus te hangen (als dat nog een ding is tegenwoordig!).

Ontmoetingen met ouderen

24 juni start ‘Q&A with the Grey’ bij het literaire festival ‘Nieuwe Types in Arnhem. Deze Q&A zal gepresenteerd worden door Siemon de Jong. Noraly Beyer maakt daarna haar opwachting bij het Festival Mundial in Nijmegen, het Valkhof Festival en Duizel in het Park in Rotterdam. Het idee voor dit bijzondere project ontstond bij het literaire productiehuis Wintertuin, in samenwerking met Vitalis woonzorg groep. Het doel is onder anderen verhalen ophalen bij ouderen. Dit wordt gedaan door ontmoetingen met ouderen te initiëren. Dit deden ze al eerder met kunstenaars. Nu dus ook met jongeren.

80-plussers op pad

Ouderen die zich vervelen en die niet meer worden gestimuleerd, gaan geestelijk en fysiek veel sneller achteruit. Het probleem zit ‘m daarom ook niet echt in de zorg die wordt geleverd. Deze is dik in orde in ons land. Het probleem zit ‘m veel meer in hoe ouderen hun dagen doorbrengen. Het gebrek aan zinvolle dagbesteding en aan contact met anderen is van veel meer invloed op de gezondheid. De projecten die zorgorganisatie Vitalis opzet zijn daarom met name gericht op het verhelpen van deze problemen. We zijn benieuwd naar hoe de 80-plussers van ‘Q&A with the Grey’ deze zomer de festivals ervaren. Hopelijk meer hierover na de zomer!

Foto: Marcel de Buck

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten