menu

7 tips voor op reis

Op reis wil je kunnen ontspannen en genieten. Even geen stress, geen gedoe en gewoon lekker er tussenuit. Je reis goed voorbereiden helpt daarbij. Het blog Toekomt.nl heeft daarom 7 handige tips voor als we deze zomer op reis gaan.

1. Controleer of je bankpas werkt

Niet alle betaalpassen werken in het buitenland. Vaak is dit uit veiligheidsoverwegingen. De werking van je pas is aan te passen bij onder meer Rabobank en ABN Amro. Vraag je bank dus op tijd naar de mogelijkheden.

2. Met een groep op reis

Of je nou in Nederland blijft of naar het buitenland gaat: ga samen met anderen op reis. Vaak krijg je korting als je als groep boekt. En bij veel veerdiensten betaal je voor de auto, niet voor het aantal personen in de auto. Zo mag je naar Texel tot 9 personen meenemen in je voertuig!

partner content

Alles over geldzaken

Opzoek naar handige tips en adviezen over je pensioen en andere geldzaken? Bezoek dan eens het blog Toekomt.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt!

3. Reis licht

Vlieg je niet direct? Controleer dan je handbagage. Het is geen pretje met een zware tas te moeten zeulen. Zeker als je je moet haasten voor een overstap. Wil je toch meer meenemen? Neem dan een koffer met wieltjes; binnen de toegestane afmetingen natuurlijk. Bezoek hiervoor de website van je vliegtuigmaatschappij, zoals KLM.

4. Kies je ideale accommodatie

Hou rekening met de ligging en kenmerken van je accommodatie. Controleer vooraf of er een lift is in het hotel. Geen lift? Reserveer een kamer op de begane grond. Een hotel op een berg? Mooi, maar goed vervoer is dan een must. Een stadscentrum is vaak druk en ver van een vliegveld of treinstation, maar je kunt wel makkelijker de stad verkennen.

5. Verken de stad slim

In veel steden zijn er goede, gratis wandeltochten met gids, zoals Free City Tour. Begin daarmee, zodat je een goed beeld krijgt van de stad. Bus- of boottochten zijn een goed alternatief. Zelf op pad? Kijk waarmee de locals reizen. Dat is waarschijnlijk de handigste manier, dus ‘do as the Romans do’. Taxi’s zijn handig als je met veel bagage op reis bent.

6. Vraag om korting

Ben je in het bezit van een seniorenkaart? Soms wordt deze geaccepteerd terwijl je het niet verwacht. Zelfs als je niet zo’n kaart hebt: vraag of je korting kunt krijgen. Je staat soms versteld van de mogelijkheden.

7. Wees slimmer dan dieven

Bewaar je portemonnee in een afsluitbare binnenzak. Je kunt overwegen een extra portemonnee met weinig geld mee te nemen. Mocht je overvallen worden, dan kun je die afgeven. Zo hou je de schade beperkt.

Reageren

Auteur

Toekomt

Toekomt

Toekomt is het online magazine over pensioen, geldzaken en wat je met je pensioen kunt doen. Toekomt staat vol met handige tips, adviezen en verhalen én zet bezoekers aan om die toekomst te creëren die hun toekomt. Uiteindelijk bepalen wij namelijk zelf hoe onze toekomst er echt uit komt te zien.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten