menu

4 tips met 65-plus voordeel

65-plus voordeel krijg je als je, inderdaad, 65-plus bent. Ouder worden mag dan misschien niet altijd leuk zijn. Het voordeel dat je kunt krijgen als je deze leeftijd bereikt, kan flink oplopen. En daar moet je gebruik van maken als je de kans krijgt. Daarom hebben we 4 voorbeelden van 65-plus voordeel voor je op een rijtje gezet.

1. Openbaar vervoer voordeel

Voordelig met de trein reizen kan eigenlijk al vanaf je zestigste. Je krijgt dan namelijk vrije keuzedagen. Vrije keuzedagen betekent dat je tijdens 7 dagen, die je zelf mag bepalen, tegen gunstig tarief kunt reizen. Je betaalt dan in het totaal voor deze 7 dagen een bedrag van € 24,50. Dit is ongeacht de afstand van de reis. Als je dit omrekent betaal je bijvoorbeeld voor een reis van Amsterdam naar Groningen slechts € 3,- in plaats van de gebruikelijke € 50,- voor een retourtje zonder korting! Je kunt door de week na 09:00 uur ’s ochtends gebruik maken van deze regeling of de hele dag in het weekend en op feestdagen.

2. Bioscoop voordeel

Wil je naar de bioscoop, dan kan dit ook tegen een veel aantrekkelijker tarief dan normaal. Bij Pathé bioscopen kun je namelijk, in diverse steden, naar de zogenaamde 50-plus bios. Deze speciale filmvoorstellingen kosten slechts € 6,50. En zoals de naam al doet vermoeden kun je vanaf je vijftigste gebruik maken hiervan. Los van deze speciale voorstellingen krijg je als 65-plusser € 2,- 65-plus voordeel op normale bioscooptickets.

3. Dagje weg met de kleinkinderen

Wil je met de kleinkinderen een dag op stap, dan kan dit vaak ook flink wat geld kosten. Als je naar een pretpark gaat loont het zeker om te vragen naar het speciale 65-plus voordeel die de meeste pretparken hebben. En zelfs in Duitsland kun je hier iedere zondag gebruik van maken. Normaal betaal je bijvoorbeeld € 37,- bij Movie Park Germany, maar met 65-plus voordeel kom je uit op € 18,50! Kijk dat scheelt. Vergeet alleen niet je legitimatiebewijs mee te nemen, want daar wordt zeker naar gevraagd bij de kassa.

Overigens is het ook goed om te informeren naar speciale abonnementen. Zo biedt Dierenpark Amersfoort bijvoorbeeld een 65pluskind-abonnement aan. Dit is voor 65-plussers die af en toe met een kleinkind, oppaskind of buurtkind naar de dierentuin willen. Je betaalt eenmalig € 69,-. Hiermee kun je zo vaak als je wil met een kind naar de dierentuin. En kinderen van 1 t/m 12 jaar kunnen bovendien gratis naar binnen!

4. Met 65-plus voordeel naar het museum

Bij de meeste musea in Nederland lijk je als 65-plusser geen 65-plus voordeel te krijgen. Wat sommige musea echter wel doen is kortingsregelingen aanbieden aan inwoners van de stad. Zo heeft Rotterdam, maar ook Den Haag een zogenaamde Stadspas, waarmee je tegen gereduceerd tarief of zelfs gratis een museum kunt bezoeken.

Als je online als 65-plusser kaartjes koopt via de site van een museum, dan kun je vaak wel korting krijgen. Je moet echter wel zelf je kaartje printen, maar hoeft dan niet in de rij te staan. En ga je regelmatig naar musea dan loont het om een Museumkaart voor € 54,95 aan te schaffen.

Reageren

Auteur

Leef Je Pensioen

Leef Je Pensioen

Leef Je Pensioen is een blog dat vol staat met handige tips en heel veel inspiratie over je pensioen en alles wat daarbij komt kijken.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten