menu

Zorgsector levert beste werkgevers

Wie zijn volgens het personeel zelf de beste werkgevers van Nederland? Het zal je verbazen, maar in de jaarlijkse lijst van beste werkgevers van het jaar staan maar liefst 4 zorgorganisaties, waarvan één zelfs op de eerste plaats. Dat bewijst dat de zorgsector, ondanks de bezuinigingen en de daarmee gepaard gaande onrust en onzekerheid, toch in staat is haar medewerkers betrokken en gemotiveerd te houden.

Stichting Buurtzorg is op 6 oktober in Theater Amsterdam uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland. Net als vorig jaar behaalden zij de hoogste score in de categorie ‘meer dan 1.000 medewerkers’. Buurtzorg liet daarmee grote bedrijven als Schiphol, Vodafone en Albert Heijn ver achter zich. Zorgorganisatie Sint Jozefoord werd verkozen tot Beste Werkgever in de categorie ‘minder dan 1.000 medewerkers’. De uitreiking is georganiseerd door Effectory en Intermediair.

Zorgsector scoort goed

Zorgorganisaties scoren opvallend goed in deze verkiezing van beste werkgever, ondanks het slechte nieuws en de bezuinigingen die deze sector achtervolgen. In de top tien van organisaties met meer dan 1.000 werknemers staan er maar liefst drie: Buurtzorg op de eerste plek, op de derde plaats Zorggroep Elde en op de zevende plaats Azora. Ook bij de organisaties met minder dan 1.000 werknemers is de branche van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties vertegenwoordigd met Sint Jozefoord op de eerste plaats.

Goed werkgeverschap

Elk jaar presenteert Effectory, in samenwerking met Intermediair, een lijst met de 100 Beste Werkgevers in Nederland.  Het geheim van goed werkgeverschap zit volgens directeuren Guido Heezen van Effectory en Sander van den Hout, van onder meer Intermediair, in de ‘bottom up’ aanpak om innovaties uit te voeren. ‘Deze organisaties hebben de moed om hun medewerkers serieus te nemen. De meest succesvolle organisaties kijken welke ideeën er op de werkvloer leven.’
Er is nog een groot voordeel van goed werkgeverschap: naast duurzaam organisatiesucces helpt het ook om de beste werknemers aan te trekken en te behouden.

Onderzoek naar de beste werkgevers

Het Beste Werkgeversonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Effectory en Intermediair onder werkgevers die zich bij Effectory hebben aangesloten. Aan het onderzoek namen 347 organisaties deel en in totaal beoordeelden 201.029 medewerkers hun werkgever. De positie op de ranglijst is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGerelateerde berichten