menu

Zorggroep niet langer op zwarte lijst verpleeghuizen

Dankzij aanzienlijke verbeteringen in kwaliteit en veiligheid bij Zorggroep Groningen staat de organisatie niet meer op de zogenaamde zwarte lijst verpleeghuizen van de IGZ.

Onlangs ontving Zorggroep Groningen een brief van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In juli van dit jaar kwam de ‘zwarte lijst verpleeghuizen’ naar buiten van de IGZ, waar de organisatie ook op stond. Toen stonden ze aangemerkt als categorie 1 wat betekent dat de organisatie onder verscherpt toezicht stond.

Grote stappen gezet

De zwarte lijst verpleeghuizen kwam destijds hard aan binnen de organisatie omdat al in 2015 verschillende verbetertrajecten waren ingezet voor het ‘cliëntendossier’ en de ‘medicatieveiligheid’. Ondanks de vele veranderingen kwam de organisatie toch op de lijst. Maar nu wordt met een nieuwe brief van de inspectie het beeld bevestigd dat de organisatie grote stappen heeft gezet in de verbetering van de kwaliteit.

Zwarte lijst verpleeghuizen aangepast

De IGZ geeft aan dat de Zorggroep Groningen goede resultaten heeft laten zien in de afgelopen periode. Daarmee worden onder andere de positieve resultaten van de inspectiebezoeken begin juni en de bezoeken in augustus bedoeld. Hieruit bleek dat Zorggroep Groningen voldeed aan alle normen van medicatieveiligheid. Eind oktober zal de nieuwe en aangepaste lijst van de inspectie verschijnen. De Zorggroep Groningen zal nog steeds op de lijst staan, maar dit keer niet in categorie 1 maar in categorie 3.

Nieuwe lijst IGZ

De reden waarom zij nog steeds op de lijst zal voorkomen heeft te maken met het resultaatverslag dat de Zorggroep Groningen eind oktober moet aanleveren bij de inspectie. Tegelijkertijd met het uitkomen van de nieuwe lijst dus waardoor de IGZ nog niet de tijd zal hebben gehad dit resultaatverslag te verwerken in het nieuwe rapport.

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGerelateerde berichten