menu

Man aan het werk in de thuiszorg

Miguel Narings is ‘De Thuiszorgman’. Als man is hij aan het werk in de thuiszorg. En dat terwijl hij eigenlijk documentairemaker wilde worden. Vanaf 3 augustus wordt zijn verhaal in 3 korte documentaires uitgezonden in het 3LAB, het webkanaal van NPO3. 

Het werk in de thuiszorg in beeld

Miguel werkt als thuiszorgmedewerker bij zorgorganisatie Cordaan in Amsterdam. In de 3 mini documentaires neemt hij de kijker mee tijdens zijn werk bij Fietje die 90 is, Rogier die 40 is en Annelies van 48. 3 cliënten waar Miguel schoonmaakt. En terwijl hij dat doet geeft hij de kijker ook een inkijkje in het leven van deze 3 bijzondere mensen.

Betrokken bij de maatschappij

Het leven van een documentairemaker gaat niet over rozen. Dat weet Miguel als geen ander. Zelf droomde hij van een carrière als filmer, maar moest daarnaast ook kiezen voor werk in de thuiszorg. Er moest uiteindelijk ook brood op de plank. Maar waarom dan de thuiszorg? Omdat hij betrokken wilde zijn bij de maatschappij en werk wilde doen waarmee hij een verschil kon maken in iemands leven. Ideaal dus voor een documentaire volgens Kim Brand. Zij is de regisseur van deze serie die zij samen met Miguel maakte. En het resultaat mag er zijn!

Hoe is het werk in de thuiszorg als man? Vanaf 3 augustus kom je er online achter bij ‘De Thuiszorgman’ van 3LAB!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.