menu

Je eigen buddy tegen eenzaamheid

Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen, maar voor veel familieleden is het vaak moeilijk om regelmatig langs te komen. Drukke baan, afstand, noem maar op. Er zijn tal van redenen waarom het niet mogelijk is. Maar daar heeft Buddy4u iets op gevonden. Je eigen (professionele) “vriend” die jou kan ondersteunen én die een luisterend oor biedt.

Professionele en persoonlijke ervaring

Buddy4u is opgericht door een voormalig huisarts uit Castricum. Met zijn sociale onderneming wil hij niet alleen ouderen, maar ook hun mantelzorgers helpen. De buddies hebben professionele of persoonlijke ervaring en verdienen een klein bedrag bij met de paar uur per week die zij voor Buddy4u inzetten. “Wij screenen elke buddy in een persoonlijk gesprek en vragen een Verklaring Omtrent Gedrag. Vervolgens kijken wij wie bij wie zou kunnen passen en maken zij kennis. Na de kennismaking vragen wij de ouderen en de buddies onafhankelijk of er een ‘klik’ is en als die er is kan er verder worden afgesproken.”

Een buddy tegen eenzaamheid

Wat de buddies kunnen doen loopt sterk uiteen. Het kan hulp in de huishouding zijn, klusjes in en om het huis of misschien wel een groepsactiviteit zoals een etentje, een museumbezoek of een computercursus. Ook kunnen de buddies een keer als “oppas” fungeren, zodat mantelzorgers de mogelijkheid krijgen eens een dag vrij te nemen. Maar de inzet van de buddies is niet alleen heel handig, het helpt zeker ook om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.