menu

Geen vertrouwen in kinderen als mantelzorger

De Nederlandse ouderen hebben weinig of geen vertrouwen in hun kinderen als mantelzorger. Dit is de uitkomst van een enquête van onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy, waar ruim 1.000 ouderen voor zijn ondervraagd.

Hoe vitaler hoe beter de verwachtingen

Opvallend in het onderzoek is dat hoe vitaler de ondervraagde persoon is, hoe hoger de verwachting van die persoon dat zij mantelzorg uit hun omgeving zullen ontvangen wanneer dit nodig is. 1 op de 5 ouderen geeft aan dat zij denken dat zij mensen in hun omgeving hebben die mantelzorg zouden willen verlenen. Het merendeel van de ouderen, zo’n 37%, verwacht echter weinig tot helemaal niets van de mensen uit hun omgeving. Wanneer er heel gericht gekeken wordt naar de groep ouderen met ernstige gezondheidsbeperkingen, geeft zo’n 52% aan niemand in hun omgeving te hebben die mantelzorg zou willen of zou kunnen verlenen.

Bij NED7 zijn wij benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Daarom hebben wij de volgende vraag voor je:

[socialpoll id=”2290955″]

Kinderen als mantelzorger

Vraag je het aan de kinderen van ouderen dan krijg je andere antwoorden. Bijna 50% van de kinderen zegt bereid te zijn om mantelzorg te verlenen aan hun ouders als dit nodig is. 45% geeft echter aan dat ze het wel zouden willen maar dat de omstandigheden hun hiervan weerhouden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reisafstand, drukbezette banen en een druk gezinsleven.

Slechts een kleine 7% van de kinderen geeft aan dat ze helemaal niet bereid zijn mantelzorg te verlenen aan hun ouders.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.