menu

Lunchpauze

Dit blog is geschreven door Ans Boelens, fulltime werkzaam als manager verpleging en verzorging bij Zuidzorg

Het is lunchpauze. Ik loop de zaal binnen waar gepauzeerd wordt. We kennen niet de luxe van een kantine, maar wel een plek waar we gezamenlijk kunnen eten. Iedereen druppelt binnen na de ochtendroute.

En het is pauze tijd, de verpleging en verzorging heeft geen kantoorbaan dus als er tijdens het middaguur een telefoontje of alarmmelding binnen komt gaat het broodtrommeltje dicht en wordt de pauze onderbroken.

Lunchpauze met onsmakelijke verhalen

Maar vaak is er ook tijd om bij te kletsen, rustig te eten of verhalen uit te wisselen. Niet zelden gaat het over een cliënt. “Heb jij die wond bij mijnheer J. gezien? Vond jij die groter dan gisteren en zag het nog steeds zo geel?” Mensen uit de zorg hebben er aanleg voor om op de meest ongelegen momenten buitengewoon onsmakelijke verhalen op te dissen. Ondertussen lepelen ze onverstoorbaar een bakje soep leeg.

ZuidZorg artikelbanner kwaliteitsbeoordeling

Gebak en anekdotes

Ook mooie momenten of anekdotes worden gedeeld. “Ik kreeg vanmorgen gebak bij mevrouw K. omdat ze jarig was” of “Mijnheer W. is in het ziekenhuis opgenomen of de broer van mevrouw S. is overleden, ze moet morgen vroeg klaar zijn want ze gaat naar de begrafenis”. Bij ons loopt werk en pauze natuurlijk in elkaar over. Dat is werk in een verpleeghuis.

Iedereen is weer voldaan en maakt zich op voor de middagwerkzaamheden.

Meer blogs van Ans Boelens

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.