menu

Hoe word je beter oud?

Beter oud worden, hoe doe je dat? Op initiatief van onder anderen zorgorganisatie Omring reed deze maand een bus door de provincie Noord-Holland, opzoek naar het antwoord.

De THUIS.TOUR, zoals de bus heet, ging in gesprek met mensen over hoe zij hun toekomst zien en hoe je beter oud wordt in een veranderende maatschappij. Is er dan toch nog een mooie toekomst voor ouderen in Nederland? De visie van mensen op dit onderwerp bleek heel verschillend, maar toch ook wel heel erg hoopvol en niet zo negatief als veel mensen zouden denken.

Beter oud worden, maar hoe?

De vragen waren heel eenvoudig: “Wie zorgt er voor jou of voor wie zorg jij?” “Waar zou je het liefste oud willen worden? En vooral ook hoe?” “Zou je honderd willen worden op de plek waar je nu leeft? En kun je daar wel honderd worden?” Essentiële vragen waar iedereen andere antwoorden op heeft. Maar met die antwoorden gebeurt ook iets, dat is het mooie van de THUIS.TOUR. De antwoorden worden straks namelijk gebundeld en aangeboden aan beleidsmakers in de provincie Noord-Holland. Zij zijn ten slotte de mensen die bezig zijn met alle veranderingen in de zorg en zij zijn ook de mensen die iets met die antwoorden kunnen.

Meer over THUIS.

Het open ‘lab’ THUIS. is opgericht door Pepik Henneman van bureau Meneer de Leeuw en Jolanda Buwalda van zorgorganisatie Omring. Samen gingen zij, met nog twintig bewoners en professionals aan de slag om dit project vorm te geven. Een van de dingen die zij, naar aanleiding hiervan, ontdekten is dat de echte verandering in de zorg gewoon thuis bij mensen plaatsvindt. Daarom is een belangrijk onderdeel van THUIS. het organiseren van zo’n honderd gesprekken bij mensen thuis, waarbij gesproken wordt over de toekomst van de zorg en hun eigen situatie. Beter oud worden, hoe ziet dat eruit voor deze mensen?

THUIS. artikelbanner

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGerelateerde berichten