menu

Het moet anders in de zorg, een brief aan de koning

Een brief aan de koning schrijven, waarom niet? Zorgorganisatie Vitalis kwam op het idee omdat ze tussen alle negatieve verhalen over de zorg, een ander geluid wil laten horen. Het geluid van een trotse organisatie met medewerkers die zich iedere dag opnieuw inzetten voor kwetsbare ouderen.

Geheel belangeloos is ook een korte film gemaakt door bevriende filmmakers, die ook iets wilden doen om het beeld van de ouderenzorg bij te stellen. De video laat een dag in het leven van Vitalis zien. Waarbij Petra van ’t Klooster, directeur intensieve zorg, benadrukt dat het wat haar betreft niet alleen over Vitalis gaat. Zij maakt zich grote zorgen over de negatieve beeldvorming van de ouderenzorg in het algemeen.

Artikel gaat door onder de video

Beeldvorming ouderenzorg negatief

“De laatste jaren is de beeldvorming van de ouderenzorg niet positief”, schrijft van ’t Klooster in haar brief aan de koning. “Het is steeds moeilijker om personeel aan te trekken die zich willen inzetten voor deze kwetsbare mensen. Desondanks prijs ik mij gelukkig met de collega’s die er elke dag de schouders onder zetten. Maar het slechte imago van de verpleeghuiszorg doet geen recht aan hun dagelijkse inzet.”

Tijd voor een brief aan de koning

Aan de brief en video vast zit een open uitnodiging voor de koning én de koningin om eens langs te komen. “Als u zich geraakt voelt, zou ik u willen vragen om eens langs te komen en onze medewerkers en bewoners een hart onder de riem te steken. Zij zouden dat fantastisch vinden!” Of het koninklijk huis hier gehoor aan zal geven dat weten we nog niet. De brief is net deze maand verstuurd. Het is dus nog even afwachten.

Lees hier de volledige brief aan de koning

Gelukkig oud worden

Vitalis Woonzorg Groep maakt zich sterk om senioren te ondersteunen bij het behoud of verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van het dagelijks leven. Of het nu gaat om hulp bij wonen, bij ontmoeten en welbevinden of om zorg en behandeling.

Gerelateerde berichten

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGerelateerde berichten