menu

Sokken dragen voor Alzheimer

Sokken dragen voor Alzheimer? Wij moesten ook even goed nadenken op de redactie van NED7 toen we dat hoorde. Maar het is precies wat het zegt: sokken dragen voor Alzheimer, ofwel Alzheimer Socks. Een initiatief van Alzheimer Nederland, gemaakt door Mart Visser en geïnspireerd door de inmiddels overleden Frans Molenaar.

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen Alzheimer of een ander vorm van dementie. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken en vooral ook te houden bedacht Alzheimer Nederland de actie Alzheimer Socks. Een paar sokken waarvan iedere sok anders is. De ene sok is blauw, de andere sok zwart-wit gestreept. Wat het symboliseert? De dagelijkse verwarring waar mensen met dementie mee te maken hebben.

Sokken dragen voor Alzheimer

Couturier Mart Visser werd door Alzheimer Nederland gevraagd hieraan mee te werken en daar hoefde de ontwerper geen moment over na te denken. En zijn inmiddels overleden leermeester en goede vriend Frans Molenaar stond model voor de andere sok. Frans Molenaar leed zelf ook aan de ziekte van Alzheimer wat voor zijn nabestaanden reden was om ook direct ja te zeggen tegen dit bijzondere project.

Winst gaat naar onderzoek

Inmiddels doen er allemaal partners mee. Van de V&D tot aan Heineken. En de sokken zijn ook daadwerkelijk te koop in de winkel én online. Voor ieder paar dat wordt gekocht gaat de winst in z’n geheel naar onderzoek bij het VUmc Alzheimercentrum.

En zeg nu zelf, rondlopen met een “verkeerd” paar sokken was nog nooit zo stijlvol!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.