menu

Werken in de zorg, waarom niet?

Werken in de zorg. De komende jaren zijn er veel handen aan het bed nodig. Maar voor veel jongeren is de zorg als toekomst de laatste jaren een stuk minder aantrekkelijk geworden. Niet zo gek met alle bezuinigingen en negatieve berichtgeving.

Maar dat is aan het veranderen. Werken in de zorg is namelijk helemaal geen gek idee. Althans volgens zorgorganisaties, medewerkers én stichting Heel Holland Zorgt. Ieder jaar organiseert deze laatste organisatie de Week van Zorg en Welzijn. En dit jaar ging vlogger Niek Roozen speciaal voor deze week op pad om te ontdekken waarom werken in de zorg zo gek nog niet is.

Werken in de zorg

Er is veel aan het veranderen in de zorg. Daarom is het van belang dat de komende jaren er weer meer handen aan het bed komen. Er zijn verschillende redenen waarom de zorg de toekomst is, maar de belangrijkste reden is heel simpel. We worden met z’n allen ouder. En ouder worden betekent meer zorg. Tegelijkertijd blijven vooral jongeren weg van de verschillende zorgopleidingen en juist dit gaat problemen creëren in de toekomst. Reden dus om jongeren aan te spreken en te laten zien dat werken in de zorg wel degelijk aantrekkelijk kan zijn.

Voor alle opleidingsniveaus is de zorg interessant. Ontdek op de website Youchooz.nl welke opleidingen er zijn én welke banen er in de zorg te krijgen zijn.

Reageren

Auteur

Heel Holland Zorgt

Heel Holland Zorgt

Stichting Heel Holland Zorgt is een maatschappelijke netwerkorganisatie die mensen wil informeren, inspireren maar vooral ook wil aanzetten tot actie. De stichting kijkt naar ontwikkelingen zoals langer zelfstandig thuis wonen, zelfredzaamheid, verlaging van zorgkosten, participatie, e-health en informele zorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten