menu

WeHelpen wint Europese prijs

WeHelpen had een heel drukke week deze week. Het was niet alleen de Dag van de Mantelzorg waar weer heel veel mensen aan mee hebben gedaan. Het was bij ons op kantoor ook een feestje. We hebben namelijk een Europese prijs gewonnen!

De Connected Health Innovation Award 2016 om precies te zijn. Pfff, het is een mondvol, maar het is ook direct wel een hele eer. Vooral als je je bedenkt dat er projecten uit heel Europa meededen. Maar echt tijd om te vieren hadden we niet.

Kunstheupen en -knieën

Je zou je kunnen afvragen wat WeHelpen daarmee moet? En terecht! Het bedrijf Zimmer Biomet, dat hulpmiddelen maakt zoals kunstheupen en -knieën, kwam een tijdje geleden al op het idee om een challenge uit te schrijven voor Europese organisaties om digitaal iets te verzinnen dat een positieve invloed heeft op orthopedische ingrepen. Wat moeten wij daar nu weer mee zou je je kunnen afvragen.

Speciaal netwerk van vrienden en familie

Bij WeHelpen kregen we het idee om een prototype te ontwikkelen waarin een netwerk met familie, vrienden en bekenden kan worden opgezet voor de periode van voorbereiding en direct na de operatie makkelijker te maken. In dit netwerk kunnen kleine en grotere hulpvragen worden gesteld en opgepakt. Er is ruimte voor praktische informatie en een checklist met handige tips voor zowel patiënt als mantelzorger. Maar er is ook, waar mogelijk, ruimte voor ervaringsdeskundigen uit de buurt om zich bekend te maken. Zij kunnen namelijk relevante wetenswaardigheden delen.

Met een cheque naar huis

Eerlijk is eerlijk, wij dachten nooit dat we zouden worden uitgekozen om als één van de vijf finalisten naar Zwitserland te komen, maar het gebeurde toch. Samen met Dorine Snel, onze marketing en communicatie manager, vloog ik naar het Zwitserse Winterthur om het idee te presenteren voor een internationale jury. En zowaar wonnen we de eerste prijs! Zimmer Biomet EMEA President Katarzyna Mazur-Hofsaess: “De jury was oprecht onder de indruk door de presentatie van het team. Zij plaatsen de mens in het centrum van de technologische ontwikkelingen.” Een cheque van € 25.000 maakt het nu mogelijk om de propositie in nauw contact met Zimmer Biomet Nederland uit te gaan werken.

WeHelpen artikelbanner

WeHelpen kijkt vooruit

Prachtig dat we straks weer iets nieuws hebben voor de inmiddels ruim 31.000 mensen die zijn aangesloten bij ons platform. En natuurlijk blijven we daarnaast ook hard werken aan het veilig, betrouwbaar en up-to-date houden van onze website. Continue vernieuwen is een must en zoals een wijs iemand ooit zei: “Stil staan is achteruit gaan”. Bij WeHelpen proberen we dus continue vooruit te lopen als het even kan. Loop je mee?

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten