Nieuws

Wachten

Alice Bunt is een documentair fotograaf die altijd moet wachten bij haar afspraken. Zij is namelijk altijd té vroeg.

Wachten op een afspraak

Ik zit te wachten in de wachtkamer van ActiZ in Utrecht en ik ben weer eens te vroeg. In mijn angst om te laat te komen vertrek ik op tijd: haasten heeft geen zin, je moet op tijd vertrekken.

En dat doe ik dan ook, ruim op tijd. Met het gevolg dat ik overal te vroeg ben, bij de trein, bij afspraken met vriendinnen, bij de dokter en nu, hier, bij mijn afspraak met Imre Krull.

Over mezelf

Even wat over mezelf: ik ben Alice Bunt, 65 jaar, documentair fotograaf en ik woon in Almere. Sinds 2015 woont mijn vader in een beschermde afdeling van een verzorgingshuis in Utrecht. Mijn vader lijdt aan dementie. Vanaf januari schrijf ik stukjes over hem en mij in Cunst, het digitale tijdschrift van Kunstenaarsvereniging Flevoland. En daar heeft Imre mij gevonden. Imre is diegene die vanuit ActiZ vorig jaar gestart is met NED7. De vraag is nu of ik ook een blog wil schrijven voor NED7. Maakt niet uit waarover, als het maar persoonlijk is. En dat wil ik natuurlijk, heel graag zelfs.

Wachten op mijn afspraak

Ik kijk om me heen, de wachtkamer is op het eerste gezicht zoals zoveel andere wachtkamers. Maar als je goed kijkt zijn alle wachtkamers verschillend. En ik kan het weten, ik heb heel wat tijd doorgebracht in wachtkamers. Ik heb er zelfs een fotoserie over gemaakt! Over al die wachtkamers en al die tijd die mensen daar doorbrengen, wachtend, meestal gespannen, zoals ik nu.

Binnen kijken bij de TBS-kliniek

Als Imre komt gaan we naar een kamertje, daar hebben we een heel prettig gesprek. Zij verteld gedreven over NED7 en haar plannen en doelstellingen met het digitale tijdschrift en hoe zij ouder worden ziet in deze tijd. Ik vertel over mezelf, mijn ideeën en plannen en over hoe ik ouder worden zie. Als het gesprek bijna afgelopen is kijken we door het raam naar buiten, het kamertje kijkt uit op de binnentuin van een TBS-kliniek.

Over wachten gesproken: als bewoner van een TBS-kliniek is weet je pas echt wat wachten is. Wachten op je vrijheid. Daar zou ik wel eens foto’s willen maken, daarbinnen, al is het alleen maar van een wachtkamer.

advertentie

Aanraders van de redactie

Ook interessant

Scroll to top blauw