menu

Voorlezen voor ouderen

Het is bekend dat kinderen een positieve invloed hebben op ouderen. Vooral op ouderen met dementie. En daarom gaat Jasmine Sendar in deze aflevering van de nieuwe webserie ‘Pimp Up My Granny’ op pad om voor de bewoners van De Lauwershof in Alkmaar, kinderen te regelen die kunnen én willen voorlezen voor ouderen. Maar waar begin je dan?

Kinderen uit de buurt

Recht tegenover De Lauwershof zit een school. Ideaal dus als startpunt. En wat blijkt, er zijn kinderen die maar wat graag meekomen. Elke minuut die je niet in de klas hoeft te zitten is natuurlijk meegenomen. Maar als de kinderen eenmaal beginnen met voorlezen voor ouderen, dan gebeurt er iets heel bijzonders. Want niet alleen de ouderen vinden het fantastisch, ook de kinderen zelf willen eigenlijk niet meer stoppen!

 

Bekijk de hele aflevering

Blijven voorlezen voor ouderen

Maar ja, was dit dan eenmalig en houden de kinderen het voor gezien? Nee! Een jaar later is dit initiatief een vast onderdeel geworden van de week. Nog steeds komen er kinderen van de school voorlezen voor ouderen en nog steeds vinden zowel de kinderen als de ouderen het geweldig. Zo hebben Jasmine Sendar en Marit van Bohemen ervoor gezorgd dat iets kleins, als contact leggen met de buurt, uit is gegroeid tot een positieve verandering waar alle betrokken partijen baat bij hebben.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten