menu

Fietsupdate vanuit Frankrijk

Lisette van Marwijk fietst voor het goede doel naar Santiago de Compostella. Een fietstocht van maar liefst 2.700 km. Zij doet dit om geld in te zamelen voor een beweegtuin voor mensen met dementie bij zorgorganisatie Topaz.

Tijdens haar reis stuurt zij regelmatig een video update om ons op de hoogte te houden van haar vorderingen én avonturen.

video

GPS assistentie een uitkomst

Ik ben nu twee weken onderweg en ik heb kennis gemaakt met de ‘basics’ van lange afstandsfietsen. Zo zijn er een aantal kwaliteiten die je moet hebben of wilt aanleren om het naar Santiago te halen op de fiets; heel veel fietsen, kaartlezen, kamperen en improviseren. Nu moet ik zeggen dat ik het meest moeite had met kaartlezen, met name de eerste week was vreselijk. Ik verdwaalde continue en keek meer omlaag maar mijn kaart dan om me heen. Vanaf de tweede week ging het iets beter met name door de GPS assistentie van mijn telefoon. Als ik niet wist waar ik was kon ik even spieken.

Fietsupdate vanuit Frankrijk

Het kamperen gaat me ook goed af, tegenwoordig staat mijn tent in 10 minuten en is deze afgebouwd in 5 minuten, toch wel handig aangezien ik bijna iedere dag mijn huis op- en weer afbouw. Daarnaast kan ik ook nog eens koken op mijn kleine gasstel. Op het moment voel ik mij Alice in Wonderland, de streken zijn prachtig, de dorpjes zijn verlaten maar overgeven met bloemen, de diversiteit in architectuur en de imposante kathedralen doen me verbazen. Gedurende de reis kom ik niet veel mensen tegen, wel ontvang ik geweldige feedback van de mensen die ik wel ontmoet en allen hebben zij een verhaal betreffende dementie en durven ze zich kwetsbaar op te stellen.

doneer

Topaz crowdfundactie artikelbanner

Samen inzetten voor het goede doel

Mensen zijn verbaasd dat ik alleen reis en wensen me Bon Courage. De meerderheid van de campings sponsoren zelfs mijn verblijf, ze vinden het een mooi initiatief. Het weer is me ook gegund, tot heden 2 dagen regen  gehad en temperaturen van de Cariben. Ik klaag niet, ik voel me gezegend dat ik deze geweldige ontdekkingsreis aan het maken ben en dat vrienden, familie en onbekenden mij aanmoedigen en daarmee samen zich inzetten voor een goed doel.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten