menu

Verbonden door muziek

Sascha Schwedersky (23) en Jan Braakman (84)

Sascha Schwedersky (23) en Jan Braakman (84)

Jan Braakman (84) en Sascha Schwedersky (23) ontmoetten elkaar via het project Levensles. Samen stonden ze eind 2013 op het podium in de Stadsschouwburg van Leiden en stelden elkaar en de zaal confronterende vragen. Met als boodschap: weg met die vooroordelen die jongeren en ouderen over elkaar hebben. Laten we voor elkaar zorgen en elkaar helpen!

Gedeelde passie en professie

De heren ontdekten al snel dat zij ook een passie delen voor (klassieke) muziek. De foto die stichting GetOud van hen maakte, laat zien dat muziek generaties met elkaar verbindt. Maar Jan en Sascha hebben meer gemeen. Zo is Jan altijd werkzaam geweest in het sociaal en cultureel werk en sinds een aantal jaar actief als vrijwilliger bij LOC Zeggenschap in Zorg. Sascha heeft zijn diploma Sociaal-Maatschappelijk Dienstverlener gehaald bij ROC Leiden en volgt nu een vervolgopleiding aan de Hogeschool Leiden. Op deze manier inspireren Jan en Sascha elkaar ook vakmatig.

Deze fotoserie komt voort uit het initiatief Levensles van Vereniging Het Zonnehuis en Leyden Academy. In acht regionale bijeenkomsten zijn frisse denkers – jong en oud – uitgedaagd om na te denken over hoe de zorg voor ouderen beter kan. Zij delen hun inspirerende verhalen met u in deze fotoserie.

Bekijk ook: Marjan Berk en haar kleindochter

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten