menu

Storm Harvey zet bejaarden in de kou

Storm Harvey trok dit weekend door de staat Texas in de Verenigde Staten en liet een spoor van verwoesting achter. De tropische storm had zelfs zoveel invloed op het weer in de staat dat in de stad Houston een verzorgingshuis onder water kwam te staan.

Achttien bewoners van het verzorgingshuis ‘La Vita Bella’ stonden letterlijk tot aan hun middel in het regenwater toen schrijver Timothy McIntosh deze foto nam die later viral ging via Twitter.

Schreeuw om hulp

De hevige regenval kon het verzorgingshuis duidelijk niet aan, waardoor het waterpeil steeg en de bewoners geen kant meer op konden. De schreeuw om hulp van Timothy McIntosh werd gelukkig snel gehoord door de plaatselijke hulpdiensten die direct in actie kwamen. “We zijn grootmoeders en grootvaders aan het redden met helikopters”, aldus rampenbestrijder David Popoff via de website The Daily News.

Storm Harvey nog niet over

De bewoners zelf leken niet erg onder de indruk. Op de foto waren zo kalm dat op Twitter de authenticiteit van het beeld eventjes in twijfel werd getrokken. Toch bleek het tafereel echt, zo bevestigde David Popoff. Gelukkig waren de ouderen snel gered en konden ze in veiligheid worden gebracht. De ellende die de storm aanrichtte is nog lang niet over. Het gaat dus waarschijnlijk nog even duren voordat de bewoners weer terug kunnen naar hun eigen appartementjes.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten