menu

Santiago de Compostella is in zicht

Santiago de Compostella is eindelijk in zicht voor Lisette van Marwijk. Zij maakt een fietstocht naar deze beroemde plaats in Spanje om geld in te zamelen voor een beweegtuin bij zorgorganisatie Topaz in Leiden.

De beweegtuin wordt speciaal gemaakt voor mensen met dementie en bewoners met de ziekte van Huntington. Op Topaz locatie Overduyn geven ze gespecialiseerde zorg voor mensen die lijden aan één van deze twee ziektes en een beweegtuin is daarom meer dan welkom.

De hitte is ondragelijk

Lisette is inmiddels aangekomen in Spanje na een lange fietstocht door Frankrijk. Haar lichaam werkt alles behalve mee want ze heeft pijn en is uitgeput. Maar gelukkig is het einde in zicht en Santiago de Compostella is niet ver meer fietsen. De hitte is ondragelijk en om het nog erger te maken heeft een bewoner in een dorpje haar een weg aangeraden die niet alleen heel stijl omhoog blijkt te gaan, er zijn ook nauwelijks bomen. Zonder enige beschutting en in de felle zon probeert Lisette omhoog te klimmen. Maar dat valt niet mee!

Lisette van Marwijk doneerbanner

Santiago de Compostella is dichtbij

Even verderop is het weer totaal omgeslagen en is het eigenlijk ijskoud. Zo koud zelfs dat Lisette handschoenen moet aandoen. Deze laatste test onderweg naar haar eindbestemming Santiago de Compostella is eentje die ze niet snel zal vergeten. Maar gaat ze het halen onder deze extreme weersomstandigheden?

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten