menu

Samen koken, kletsen en… klimmen?

Joska en Annie in Levensles

Annie ondersteunt Joske bij haar klimtocht

Joske Vis gaat wekelijks op bezoek bij Annie in Rijswijk. Joske heeft zich tijdens haar studie Maatschappelijk Werk aan de Haagse Hogeschool ingezet als vrijwilliger voor stichting Welzijn Rijswijk.

Studenten worden als ‘maatje’ gekoppeld aan een oudere met wie zij samen leuke dingen ondernemen. Koken en lekker kletsen bijvoorbeeld. Om je sociale netwerk te vergroten is het belangrijk om tijdig contact te zoeken met mensen in je omgeving met wederzijdse interesses. Dan kan je ook zomaar aan een klimwand belanden!

Het leven als een sprookje

Joske deed mee aan de Inspiratie- en Kennisdagen Levensles in 2014 en liep stage bij stichting GetOud. Zij heeft ouderen geïnterviewd over een belangrijke gebeurtenis uit hun leven en deze verhalen als ‘echte’ sprookjes in een blog beschreven. De hoofdpersoon werd daarna in een bijpassend decor op de foto gezet. Nu werkt Joske als maatschappelijk werker in een verpleeghuis van zorgaanbieder Florence in Den Haag en omgeving. Haar minor casemanagement ouderenzorg komt haar hierbij goed van pas. Zij helpt ouderen met hun zelfredzaamheid; hierdoor vergroot hun eigen welzijn en dat van hun mantelzorger.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten