menu

Rita Verdonk als Ouderenombudsman?

Rita Verdonk als Ouderenombudsman? In de nieuwe televisieserie ‘Icarus’, over een serie gevallen Nederlandse helden, zag ik deze week oud-politica Rita Verdonk lobbyen voor de post van Ouderenombudsman.

Ze was het niet zelf, het ging namelijk niet om een documentaire, maar om televisiedrama, waarin een beeld geschetst werd van het leven-na-de-politiek van Rita. Om zichzelf na haar vertrek uit Den Haag nuttig bezig te houden, bleek zij vrijwilligerswerk te zijn gaan doen in een bejaardentehuis. En al doende kwam ze toen op het idee: waarom zou ik geen Ouderenombudsman kunnen worden? Een voortreffelijk idee van televisie-Rita.

Maar tegelijkertijd dacht ik: hebben we zo’n speciale ouderen-voorvechter niet allang ? Loopt tv-Rita niet achter de feiten aan? Want in een land waar we naast een Nationale, ook een speciale Kinderombudsman hebben, hebben we toch vast ook wel zo iemand voor de drie miljoen 65-plussers? Maar niks ervan.

Rita Verdonk of Henk Krol?

Een telefoontje naar het Ouderenfonds leert, dat ze daar wel een afdeling hebben, die de naam “Ouderenombudsman” draagt, maar daar zitten verschillende mensen, die zich bezighouden met vragen van ouderen. Maar een échte voorvechter, iemand die met een gebalde vuist op het Haagse Binnenhof verschijnt, zoals Reinier van Zutphen en Margrite Kalverboer dat doen voor de Nederlander in het algemeen en het Nederlandse kind in het bijzonder, zo iemand bestaat niet voor de hulpzoekende oudere.

In het televisiestuk is het uiteindelijk Henk Krol die er, nogal achterbaks, met het plan van Rita Verdonk vandoor gaat. Het zou mooi zijn, als diezelfde Henk Krol, of welke andere fractieleider dan ook, zich in het echt zou inspannen voor de komst van zo’n Ouderenombudsman. Nuttig en ook nog eens een fijne stemmentrekker in het komende verkiezingsjaar.

En van mij mag de échte Rita Verdonk die functie dan best krijgen.

NED7 Leestip

Cisca Dresselhuys is drukker dan ooit!

Reageren

Auteur

Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys (72) is journalist en was van 1981 tot 2008 de eerste hoofdredactrice van het maandblad Opzij. Sinds haar vertrek bij Opzij schrijft zij als freelance journaliste voor onder andere Trouw, Zin, Nouveau en online publicaties zoals FAB magazine.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten