menu

Oude popsterren uit Japan

Deze oude popsterren komen uit Japan en zijn nu al een ware Youtube sensatie in eigen land! De 33 koppige groep KBG84 heeft een gemiddelde leeftijd van 84 en de oude popsterren zijn letterlijk niet te stoppen.

Dansende oma’s

33 oma’s veroveren de harten van Japanners met een ware Youtubehit. De jongste is 80 en de oudste 97. Wat ze willen? Ze willen dat je met hun mee gaat dansen. Dat is ook waar ze over zingen. “Kom en dans mee, Kohama Island”. In hun traditionele kimono’s dansen ze in hun eigen muziekvideo de sterren van de hemel, terwijl je op de achtergrond het eiland Kohama ziet.

Oudste mensen ter wereld

Kohama is een eiland dat onderdeel is van Okinawa, dé plek in Japan die bekend staat om de hoge levensverwachting van haar inwoners. De mensen hier eten meer groente en minder suiker dan de gemiddelde bewoner in bijvoorbeeld Tokyo en dat is te zien aan hun leeftijd. Niet gek dus dat deze groep oude popsterren nog zo kwiek door het beeld lopen terwijl ze zingen. En inmiddels hebben ze ook hun eigen tour door Japan. “In Tokyo werden we onthaald als echte popsterren”, aldus bandlid Hideko Kedamori, die zelf 86 is. “Iedereen in het publiek had een grote glimlach op hun gezicht, wat ons nog meer motiveert om door te zingen!”

Wij zeggen…ga zo door! En misschien hebben wij in Nederland binnenkort ook onze eigen band met oude popsterren die een hit zijn! Bij NED7 gaan we de uitdaging graag met je aan.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten