menu

Op zoek naar een nieuwe oma

Hoe belangrijk is familie voor jou? En moeten familieleden perse bloedverwanten zijn of kunnen we in tijden van eenzaamheid niet ook gewoon nieuwe familie vinden? Sabine Uitslag ging op zoek naar het antwoord en kwam een wel heel bijzondere 22 jarige tegen. Na het overlijden van haar grootouders ging Fabia Cnossen op zoek naar een nieuwe oma! En zij kreeg meer dan ze eigenlijk zocht!

Op zoek naar een nieuwe oma

Nadat Fabia’s grootouders waren overleden kwam zij op het idee om een nieuwe oma te zoeken. Zij miste haar grootouders heel erg en zag op televisie steeds meer berichten over eenzaamheid bij ouderen. Waarom niet deze ouderen helpen, dacht zij bij zichzelf. Dat levert namelijk een win-win situatie op. Zij heeft een nieuwe oma en de oma is niet meer eenzaam. Dat wil toch iedereen wel? Fabia ging op zoek en kreeg uiteindelijk meer dan zij in eerste instantie hoopte.

Foto reportage met oma

Fabia’s eisen waren minimaal, maar toch heel belangrijk. Zo moest een oma wat haar betreft aan drie eisen voldoen: zij moest Fristi in de ijskast hebben staan, lange gesprekken willen voeren en niet te vergeten van Brabantse worstenbroodjes houden. En na een zoektocht vond zij gelukkig niet één maar zelfs twee nieuwe oma’s, die dit allemaal op hun CV hadden staan. Tja, een betere match kon zij zich niet voorstellen. Dus heeft zij als documentaire fotograaf ook direct haar nieuwe grootouders op de gevoelige plaat vastgelegd. En het resultaat mag er zijn!

Van je familie moet je het hebben!

Iedere maand gaat Sabine Uitslag de straat op met een vraag. En deze maand is zij benieuwd naar de vraag: “Hoe belangrijk is familie voor jou?”

[socialpoll id=”2313380″]

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten