menu

Oom Appie en Tante Pos letten op!

Oom Appie en Tante Pos letten op! Met elkaar zorgen voor morgen is niet alleen ons motto hier bij NED7, maar wordt ook steeds zichtbaarder in de samenleving. Voorbeelden zijn de caissières van Albert Heijn die wat meer op oudere klanten gaan letten en de postbodes die in hun wijk een vinger aan de pols houden.

Het is ook eigenlijk heel normaal dat we elkaar wat meer in de gaten houden, toch? Op een positieve manier natuurlijk. Toch is niet iedereen daar even blij mee.

Tante Pos is geen klikspaan

Onlangs startte PostNL met een proef in Schiedam waar aan de postbodes gevraagd werd om misstanden in de buurt te melden. Zaken zoals rommel op straat, beschadigde verkeersborden, kapotte straatverlichting en losliggende stoeptegels moeten dan doorgegeven worden zodat er snel iets aan gedaan kan worden. Op zich niets mis mee toch? De praktijk blijkt echter weerbarstiger. Op social media werd volop het ongenoegen geuit. De postbodes willen geen politieagent zijn. Het voelt als klikken, zeggen ze.

Oom Appie is nuttig

Er is gelukkig niet alleen tegenstand voor het idee. Op de website Postbezorgers.org zijn ook voorstanders te vinden. Iemand merkt op dat hij er geen problemen mee heeft als hij er maar extra voor betaald wordt en zijn telefoon met camera en internet abonnement vergoed krijgt. Een aantal vinden de sociale functie van de postbode wel begrijpelijk. Bijvoorbeeld als er ineens veel post in de gang blijft liggen. Dat zou kunnen betekenen dat er iets mis is met de bewoner of bewoonster. Een (te) volle brievenbus moet sowieso doorgegeven worden. Dat is men wettelijk verplicht.

Oom Appie en Tante Pos eerst als proef

PostNL geeft te kennen dat het in eerste instantie om een proef gaat. Mocht deze slagen dan is het de bedoeling dat deze activiteit in meerdere gemeenten wordt gestart. Er zijn wel meer beroepen te bedenken die een vinger aan de pols van de samenleving houden. Zoals chauffeurs van de taxibus vervoerbedrijven. Zij hebben veel contact met de ouderen in de samenleving en hebben vaak snel in de gaten of er iets mis is op een woonadres. Oom Appie en Tante Pos houden een oogje in het zeil maar zij hoeven niet de enige te zijn die opletten. Met elkaar zorgen voor morgen kan iedereen, overal!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten