menu

Oma Annie gaat verhuizen

Oma Annie heeft de knoop doorgehakt. Ze gaat verhuizen en weg uit Veldhoven, de plek waar ze 60 jaar met veel plezier heeft gewoond.

Ze heeft veel last van duizeligheid en voelt zich daarom weleens onveilig in haar eentje in dit grote huis. De losse vloerkleden heeft ze een hele tijd geleden al weg laten halen, om te voorkomen dat ze zal struikelen en vallen. Ondanks dat ze hier 60 jaar met veel plezier heeft gewoond biedt het huis niet meer de veiligheid die ze graag zou willen hebben.

Oma Annie gaat terug naar haar jeugd

Het zal niet gemakkelijk worden te verhuizen naar een verzorgingshuis en opnieuw beginnen. Maar oma Annie maakt zich niet zo’n zorgen. “Ik ben niet bang om nieuwe contacten te maken, want ik praat tegen iedereen!” Ze blijft optimistisch, ook al kost dat soms wat extra moeite. Het liefst verhuist ze naar Udenhout, de plaats waar haar dochter woont. Hoog tijd dus voor een afscheidstour door Veldhoven, langs de plekken die voor haar belangrijk zijn geweest in haar jeugd. Oma Annie bezoekt samen met haar kleinkinderen haar ouderlijk huis en de lagere school in Meerveldhoven. Verhalen komen tot leven en de middag krijgt een bijzondere wending.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten