menu

Lieve Bertha op bezoek bij QuaRijn

Lieve Bertha, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het is de naam van het nederpop / kleinkunst duo Rens en Koen. Populaire muzikanten, Youtube sterren én BNN presentatoren. Althans Rens is te zien in het populaire BNN programma ‘Spuiten en Slikken’.

Maar wat hebben deze twee jongens met de ouderenzorg? Bij zorgorganisatie QuaRijn in de provincie Utrecht, liepen de heren onlangs stage om eens met eigen ogen te zien hoe het er in de ouderenzorg aan toegaat.

Personeelstekort in de zorg

QuaRijn is een zorgorganisatie gespecialiseerd in ouderen- en dementiezorg. Maar net als andere zorgorganisaties in Nederland heeft QuaRijn te kampen met een groeiend tekort aan personeel. Reden dus om actie te ondernemen. En de organisatie doet dat op originele wijze! Bij de lancering van de speciale website WerkenbijQuaRijn.nl vroegen zij het duo Lieve Bertha, ofwel Rens en Koen, om speciaal voor deze gelegenheid vlogs te maken. Want wat is een betere manier om te laten zien hoe gevarieerd en leuk werken in de ouderenzorg eigenlijk is?

In de weer met een tillift

Inmiddels hebben Rens en Koen al drie bezoekjes afgelegd. Ze begonnen in Bunnik, bij de locatie Bunninchem. Rens leert op deze locatie hoe je als verzorger omgaat met een tillift. En dat blijkt lastiger te zijn dan Rens aanvankelijk dacht!

Zwemmen met Korsakov

In de tweede vlog die Rens en Koen opnamen is het de beurt aan Koen. Bij QuaRijn zijn ze op de locatie Het Zonnehuis in Doorn gespecialiseerd in zorg voor mensen met de ziekte van Korsakov. Korsakov is een hersenaandoening die in veel gevallen veroorzaakt wordt door overmatig drank misbruik. In de dagbesteding die QuaRijn hier verzorgt duikt Koen letterlijk het zwembad in om mee te maken hoe het is om met de ziekte van Korsakov om te gaan in de verzorging.

Lieve Bertha verleidt de vrouwtjes

In de laatste vlog gaan Rens en Koen samen op pad naar De Koekoek in Veenendaal. Op deze locatie zijn het vooral de vrouwen die onder de indruk zijn van het duo. Maar dat kan ook bijna niet anders als de een ze probeert te verleiden met rozen, terwijl de ander ze probeert te verleiden met pannenkoeken!

Wil je ook werken in de zorg?

Werken in de zorg is gevarieerd en uitdagend. En de komende jaren zijn meer handen aan het bed nodig. Bij zorgorganisatie QuaRijn zijn ze op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen die deze uitdaging aan willen gaan.

Gerelateerde berichten

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten