menu

Levensverhaal in 5 zinnen

Behalve een vrouw aan de overkant en ikzelf liep er niemand in de zonnige brede straat van de voorname buurt. De vrouw liep met gebogen hoofd en sjokte meer dan ze liep. Plotseling stak ze over en kwam regelrecht in mijn richting. Ze ging voor me staan, keek me dwingend aan en zei: “Denkt u dat ik gek ben?”  

Psychiatrische kliniek aan de overkant

Zonder na te denken over deze toch wel zeer ongebruikelijke vraag antwoordde ik: “Nee, ik denk niet dat u gek bent”. Haar ogen lichtten heel even op waarna ze zei: “Dank u wel”. Ze draaide zich om, op het punt om terug te lopen in de richting vanwaar ze was gekomen, maar ik kon niet nalaten te vragen: “Waarom denkt u dat u gek bent?” Het antwoord kwam prompt: “Omdat zij het zeggen”, wees daarbij naar de psychiatrische kliniek aan de overkant en vervolgde haar weg.

Mantelaar artikel banner

Uitzonderlijke ontmoeting

Toen ik verder liep begon pas goed tot me door te dringen wat een uitzonderlijke ontmoeting dit was geweest – niet alleen door de vraag van de vrouw, maar ook door mijn ongetwijfeld veel te snelle antwoord. Ik wist immers niets van haar, had in geen enkel opzicht recht van spreken, heb haar blij gemaakt met een dooie mus – hoe kon ik zo stom, zo arrogant zijn??!!!

Levensverhaal in 5 zinnen

Het gebeurde heeft me nog dagen bezig gehouden en uiteindelijk kwam ik tot deze conclusie: de vraag van de vrouw kwam regelrecht vanuit haar hart en een dergelijke vraag verdient niets anders dan een antwoord dat ook regelrecht vanuit het hart komt. Niet erover nadenken of zorgvuldig mijn woorden kiezen, maar zeggen wat mijn hart me ingaf en ik dank de hemel dat ik dat heb gedaan. Geen van beiden hebben we een woord te veel of te weinig gezegd – het was een compleet levensverhaal in slechts vijf zinnen…

Reageren

Auteur

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert (1935) is geboren in Den Haag, maar verhuisde in 1962 met haar gezin naar Amsterdam. Zij krijgt mantelzorg via Mantelaar maar wil zelf nog veel kunnen blijven doen. Hier op NED7 blogt zij over haar ervaringen en passie voor het leven.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten