menu

Levenservaringen delen

Geert, Lex en Kitty in Levensles

Vrijwilliger Geert, student Lex en docent Kitty

Vertel, aan de hand van je meest dierbare foto’s, over je leven: een mooi vertrekpunt voor een goed gesprek. Op de foto toont vrijwilliger Geert aan student Lex zijn privé foto’s, die laten zien wie hij is en waar hij zich mee bezighoudt.

Levenservaringen van Geert

Geert werkt mee aan een onderzoek naar de belevingswereld en leefwereld van ouderen, met de focus op het gebruik en toepassingen van nieuwe technologie. Door het delen van levenservaringen blijkt dat de wensen en behoeften van jong en oud niet eens zoveel verschillen; toon interesse in de ander en heb aandacht voor je omgeving is het devies!

Onderwijs en ‘active ageing’

Initiatiefnemer is docent Kitty van der Made-Bogaerts, rechts op de foto. Zij is lid van het lectoraat Active Ageing aan Hogeschool Avans in Breda. Daarnaast is zij docent Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, een studie die zij zelf ook volgde. Na haar studie werkte Kitty bij stichting MEE en maakte zij de overstap naar het onderwijs. Tijdens Levensles in 2014 won haar studente Nanne van der Meer de eerste prijs.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten