menu

Kan ik WeHelpen veilig gebruiken?

Het veilig gebruiken van je account op WeHelpen is voor ons het belangrijkste wat er is. Ik hoor heel vaak van mensen: “Jullie screenen mensen niet. Is dat nou wel verstandig?” Wij vinden van wel.

Ga maar eens na bij jezelf: als je best een keer iemand wil helpen maar je moet eerst een kopie van je identiteitsbewijs en twee telefoonnummers opgeven van bekenden die een goed woordje voor je willen doen, dan denk je waarschijnlijk “Laat maar zitten!” Terwijl het juist zo belangrijk is om elkaar gewoon even te helpen!

Strikt noodzakelijke informatie

Laatst sprak ik mevrouw L. Ze vindt privacy heel belangrijk en gelijk heeft ze. Wat je op internet zet, kan de hele wereld zien! En dus is het beter om voorzichtig te zijn. Je moet niet alles met iedereen delen, dat is nergens voor nodig. Mevrouw L. helpt anderen graag. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk, met veel plezier. Maar zelf kan ze ook wel een beetje hulp in de huishouding gebruiken. De ramen van mevrouw L. moeten eigenlijk eens gelapt worden. En dat kan ze niet zelf, daar heeft ze iemand bij nodig. Helaas is deze hulp niet in haar directe omgeving te vinden. Ze besluit haar hulpvraag op wehelpen.nl te zetten. Haar profiel vult ze met de strikt noodzakelijke informatie. De ramen moeten worden gewassen, daar gaat het om.

Veilig gebruiken doe je zo

Tot haar plezier krijgt ze een reactie van Ada. Ada is een spontane en aardige vrouw die bovendien erg goed kan zemen. Ze vindt het geen probleem om niet alles te weten van en over mevrouw L. Ze helpt gewoon graag. Ze vindt ramen wassen leuk. En de blijdschap van mevrouw L. geeft haar een goed gevoel. Daar doet ze het voor.

Zoals mevrouw L. zijn er veel mensen die via wehelpen.nl hulp hebben gevonden. Ze heeft in haar profiel de belangrijkste gegevens over zichzelf verteld. Ze heeft niet haar adres of mobiele nummer vermeld. Ze heeft informatie gegeven zoals je je op een verjaardagsfeestje voorstelt aan iemand die je nog niet kent. En daardoor vond Ada het leuk om te reageren op haar hulpvraag. Deze tip en andere adviezen vind je op ‘Veilig gebruik’ onder Over ons. En ik nodig je graag uit om mee te doen.

WeHelpen artikelbanner

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten