menu

Jullie en wij

Kreeg vandaag een reprimande van een kassadame bij de Albert Heijn, hoofddoekje, fel rode lippen, opgemaakte ogen. Wat was het geval?

Bij deze winkel van AH overkomt het mij herhaaldelijk dat er een aanbieding voor de bonuskaart staat, zoals  bij de theezakjes: 2 halen, 3e gratis. Bij de kassa wordt dan toch driemaal dat theezakje in rekening gebracht. Daar maakte ik bezwaar tegen.

Stevige reprimande

Wat er dan gebeurt is het volgende: de kassadame – die hier kennelijk opdracht voor krijgt – gaat in het blaadje kijken of het klopt. De rij groeit en ik voel mij als iemand die probeert de boel te flessen. Licht geïrriteerd verwijderde ik de theezakjes uit mijn boodschappen. Dan maar niet! Dat was voor haar aanleiding om mij een stevige reprimande te geven, over arrogantie en nog zo wat woedende teksten, die eindigde met: ”Jullie denken zeker dat je alles kan!”. Mijn reactie was verbouwereerd: “Wie zijn jullie?”

Liedvermaak artikelbanner

Jullie en wij, of toch samen

Zoiets zit mij dan de hele dag dwars. Ik verbeeld mij dat ik  tot de mensen behoor die weinig op hebben met de islamfobie. Een fenomeen dat woekert en steeds krachtiger woordvoerders krijgt. Zij ziet ’ons’ kennelijk als de boze buitenwereld, die ‘hen’ de gelovigen, bedreigt. Zo krijgt een simpel incident bij de kassa een ongekende lading, Dat benauwd mij en stelt mij voor de vraag: wat doen wij daaraan? We moeten toch met elkaar verder in dit landje?

Reageren

Auteur

Jacquelien de Savornin Lohman

Jacquelien de Savornin Lohman

Sinds 2005 staat Prof. dr. Jacquelien de Savornin Lohman (1933) als cabaretier op de planken van het theater. Maar dat is niet de enige carrière die zij heeft gehad. Zij was succesvol advocaat, hoogleraar jeugdhulpverlening en pedagogie, wetenschappelijk ambtenaar én van 1991 tot 1995 lid van de Eerste Kamer voor D'66.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten