menu

Iedereen heeft een verhaal

Kaoutar en Jan in Levensles

Kaoutar op bezoek bij Jan

Tijdens haar werk in de thuiszorg vindt Kaoutar (20) het leuk en belangrijk om tijd te maken voor een praatje met haar cliënten. Soms is dit het enige contact dat ouderen op een dag hebben.

Je komt bij mensen thuis op bezoek en iedereen heeft een verhaal: van alledaagse dingen tot de geboorte van een kleinkind of slecht nieuws van de dokter. De begeleiding van je collega’s is hierin belangrijk; hoe ga je hiermee om? Kaoutar heeft veel geleerd door te kijken, luisteren en te doen. Zij heeft een speciale klik met Jan uit Roosendaal: beiden kijken uit naar het wekelijkse bezoek.

De zorg van morgen

Kaoutar volgt de opleiding Helpende Zorg & Welzijn op het Kellebeek College in Roosendaal en loopt sinds een jaar stage bij TWB Thuiszorg in de wijk Westrand. Via de Zorgboulevard van het Kellebeek College komen onderwijs, werkveld en innovatie bij elkaar. Deze verbinding leidt tot betrokken nieuwe medewerkers die kennis hebben van en handelen naar de zorg van morgen. Studenten en docenten Zorg & Welzijn deden in 2014 mee aan Levensles en doen mee aan het vervolgtraject om deze resultaten structureel op te nemen in onderwijscurricula.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten