menu

Hulp vragen, zo doe je dat

Hulp vragen aan anderen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Maar wat houdt ons tegen? Coen van de Steeg van wehelpen.nl heeft een handige en beproefde tip om sneller een reactie te krijgen op je hulpvraag. 

Iemand om hulp vragen is vaak moeilijker dan we denken. Maar wat houdt ons tegen? Het gevoel dat we een ander niet lastig willen vallen misschien? Of schamen we ons dat we überhaupt hulp nodig hebben? Waarom eigenlijk? Samen met een ander iets gezelligs doen, een klusje klaren of gewoon een praatje maken is vaak veel leuker, dus loont het om de stoute schoenen aan te trekken.

Vragen is écht heel moeilijk

Bij WeHelpen krijgen we regelmatig van mensen de vraag hoe ze hiermee om moeten gaan. Bij een bijeenkomst zei iemand laatst tegen mij: “Ja maar Coen, ik vind vragen écht heel moeilijk.” En weet je wat, daar ben ik het helemaal mee eens! Toen ik herstellende was van mijn zware ongeluk had ik precies hetzelfde gevoel, dus ik spreek uit eigen ervaring. Hulp vragen is het moeilijkste wat er is. Maar toch is er een truc waarmee je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf. Vandaag dus een tip waarmee je hopelijk sneller een reactie krijgt op je hulpvraag via wehelpen.nl.

Maak van je vraag een aanbod

Inderdaad: maak van je vraag een aanbod. Stel, je hebt een tuintje die onderhouden moet worden. Jijzelf kan dat niet in je eentje dus zet je een oproep op wehelpen.nl. In plaats van een vraag te stellen op WeHelpen of iemand jou wil helpen, kun je ook de vraag omdraaien en er een aanbieding van maken. “Tuin om lekker in te tuinieren”. Zo wordt het opeens een heel andere situatie. Er zijn misschien mensen die het heerlijk vinden om te tuinieren maar die op een etage wonen zonder tuin. Jij biedt hun nu de mogelijkheid om te genieten van iets waar ze veel van houden, maar wat ze door omstandigheden niet kunnen. Twee mensen heel blij.

Samen is veel leuker

Een ander voorbeeld is Gert. Ze schreef ons dat ze een abonnement heeft op de Beekse Bergen, maar een bezoek in haar eentje gewoon niet zo gezellig vond.

Op ons advies plaatste ze een aanbod en Peter reageerde vrijwel direct. Ook hij bleek een abonnement te hebben op de Beekse Bergen en vond het samen ook veel leuker dan alleen. Ze spraken af en genoten volop van een dagje uit. Bij de uitgang zeiden ze tegen elkaar: “Doen we zeker nog een keer!” Perfect toch?

Gert en Peter in de Beekse Bergen

Gert en Peter in de Beekse Bergen

Hulp vragen wordt zo makkelijker

Zo zijn er tal van voorbeelden op WeHelpen te vinden. Een meneer die een scrabblemaatje vond, iemand anders die samen met een student regelmatig hardloopt. Samen is veel leuker, het maakt niets uit wat het is. Heb je dus moeite met hulp vragen, draai het dan eens om. Kijk of je van je vraag een interessant aanbod kunt maken en wie weet heb je binnen de kortste keren beet!

Heb jij ook een bijzonder aanbod? Zet deze dan op wehelpen.nl en maak de dag van een ander én die van jezelf bijzonder!

WeHelpen artikelbanner

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten