menu

Hulp vragen voor familie

Hulp vragen doe je makkelijk via wehelpen.nl. Ik zeg dat niet alleen omdat ik het zelf bedacht heb, ik zeg het ook omdat ik iedere dag weer zie dat het ook écht werkt.

Neem Dorien en Tonja waar ik een paar weken geleden over vertelde. Zij vonden elkaar via ons platform. En in aanloop naar de Dag van de Mantelzorg op 10 november, heb ik meer voorbeelden die ik met je wil delen. Rianka is daar één van. Zij kent WeHelpen heel erg goed, maar had nooit gedacht dat ze het ook zelf een keer nodig zou hebben. Waarom kent ze het zo goed? Ze werkt voor één van de andere oprichters.

Opeens zelf hulp nodig

Rianka vertelt anderen regelmatig hoe handig de website is om hulp te vragen, aan te bieden of te regelen. Vorig jaar stond ze opeens zelf op een punt in haar leven waarbij het nodig was hulp te regelen. “Mijn moeder werd in het ziekenhuis opgenomen”, vertelt ze. “Alleen mijn broer woont bij haar in de buurt. Mijn drie zussen en ik wilden niet dat alle zorg bij hem terecht zou komen. En dus besloten we een hulpnetwerk op WeHelpen aan te maken. Hiermee kunnen we heel makkelijk alles onderling regelen.”

Het scheelde heel veel

In deze besloten, digitale omgeving organiseerden zij en haar zussen (én broer natuurlijk), alle hulp en informatie rondom hun moeder. De activiteiten en afspraken werden in de agenda genoteerd en in het logboek werden wetenswaardigheden over de toestand van haar moeder en uitspraken van het verplegend personeel bijgehouden. Ook een goed bevriend echtpaar van de familie werd uitgenodigd zich aan te sluiten. Zo bleef iedereen op de hoogte van de vorderingen. Rianka: “Dat scheelde ook nog eens uren aan de telefoon. Fijn, want ons eigen leven ging gewoon door!”

Hulp vragen aan anderen

En als ik het je nu zou vragen, ken je vast iemand in jouw buurt die in een soortgelijke situatie verkeert. Die het op dit moment best druk heeft met alles regelen voor een ander die het nu even niet zelf kan. Wat denk je, zou die het fijn vinden als jij een keer boodschappen doet en zorgt dat er een kant en klare maaltijd aan de deur wordt afgegeven? Zo kunnen ze misschien ook gewoon een keer aanschuiven aan tafel zonder al dat geregel. Ik zou zeggen: vraag het gewoon eens. Je zult versteld staan hoe blij die vermoeide ogen je dan ineens aankijken!

Zoals altijd ben ik weer heel benieuwd naar jullie eigen verhalen en ervaringen. Laat hieronder dus een bericht achter of praat mee op de NED7 Facebook community. Oh, en vergeet ook niet mee te doen met de Dag van de Mantelzorg op 10 november. Er zijn al heel veel aanmeldingen binnengekomen, waarvoor dank!

WeHelpen artikelbanner

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten