menu

Hoe veilig is WeHelpen?

Hoe veilig is WeHelpen eigenlijk? Die vraag stelden verschillende bezoekers van NED7 aan oprichter Coen van de Steeg en vandaag geeft hij antwoord.

Een bezoeker vroeg mij: “Mijn kleindochter waarschuwt me dat ik voorzichtig moet zijn met internet. Via WeHelpen kan ik wat extra hulp vragen. Maar dat ziet dan toch iedereen? Is dat wel veilig?” Mijn reactie: “Je hebt een pientere kleindochter!” We horen dit soort reacties vaker. En natuurlijk gaan we bij WeHelpen voorzichtig om met jouw gegevens. En met jouw veiligheid. We houden dagelijks in de gaten wat er wordt geplaatst op de website. Als het onhandig is, of niet gepast, dan nemen we gelijk contact op. Ook heeft elke hulpvraag en elk profiel een knop ‘melden’. Zo kun jij ons informeren dat iets niet in orde lijkt.

Op internet kan iedereen alles zien

Het deed me denken aan een bijzondere reactie van een van onze website-gebruikers. We noemen haar voor het gemak even mevrouw L. uit R. Ze vindt privacy heel belangrijk en gelijk heeft ze. Wat je op internet zet, kan de hele wereld zien! En dus is het beter om voorzichtig te zijn. Je moet niet alles met iedereen delen, dat is ook nergens voor nodig.

WeHelpen artikelbanner

Hulp vinden via WeHelpen

Mevrouw L. helpt anderen graag. Ze doet al jaren met veel plezier vrijwilligerswerk. Maar zelf kan ze ook wel een beetje hulp in het huishouden gebruiken. De ramen van mevrouw L. moeten eigenlijk nodig gelapt worden. En dat kan ze niet zelf, daar heeft ze iemand bij nodig. Helaas is deze hulp niet in haar directe omgeving te vinden. Dus besluit ze haar hulpvraag op WeHelpen te zetten. Haar profiel vult ze met de strikt noodzakelijke informatie. Het gaat niemand iets aan hoe ze in contact is gekomen met WeHelpen. Of wat haar kennissen ervan vinden. De ramen moeten worden gewassen, daar gaat het om.

Het geeft een goed gevoel

Tot haar plezier krijgt ze een reactie van Ada. Ada is een spontane en aardige vrouw die bovendien erg goed kan zemen. Ze vindt het geen probleem om niet alles te weten van en over mevrouw L. Ze helpt gewoon graag. Ze vindt ramen wassen leuk. En de blijdschap van mevrouw L. geeft haar een goed gevoel. Daar doet ze het voor.

De belangrijkste gegevens en niet meer

Mevrouw L. heeft dus via WeHelpen hulp gevonden. Ze heeft in haar profiel de belangrijkste gegevens over zichzelf verteld. Ze heeft niet haar adres of mobiele nummer vermeld. Ze heeft gewoon iets over zichzelf vertelt zoals je je op een verjaardagsfeestje voorstelt aan iemand die je nog niet kent. En daardoor vond Ada het leuk om te reageren op haar hulpvraag.

Hoe veilig is WeHelpen?

Op onze website hebben we een uitgebreid stuk aan de vraag: hoe veilig is WeHelpen gewijd. Je vindt het onder de kop ‘Over ons’ waarna je kunt doorklikken naar ‘Veilig gebruik’. Lees het eerst rustig door voordat je je inschrijft en hulp vraagt of aanbiedt. Wij vinden jouw veiligheid belangrijk en dat zullen we altijd serieus blijven nemen!

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

Advertentie



Gratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten