menu

Het was feest in Annen

In het Drentse plaatsje Annen was het 25 augustus een feest van jewelste. Ruim 90 bewoners, medewerkers én vrijwilligers van locatie ’t Holthuys genoten van deze speciale bonte avond, die werd georganiseerd door Stichting DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds. En NED7 was erbij!

“Ik ben een beetje vergeetachtig”

Muzikale Bingo, hapjes, drankjes en nog veel meer. Tijdens de Bonte Avond in Drenthe ging het dak eraf. Uit volle borst werd er meegezongen met liedjes uit de oude doos, werden er herinneringen opgehaald en als gevolg daarvan werd er menig traantje weggepinkt. En bij bingo horen prijswinnaars, dus tijdens deze avond ook. Het mooie was alleen dat er niet één prijswinnaar was…nee, iedereen viel tijdens de Bonte Avond in de prijzen. “Ik ben hier echt niet goed in hoor, echt. Ik kan nooit op die namen komen, ik word een beetje vergeetachtig”, zo fluisterde een van de bewoonsters in onze oren. En ze had het nog niet gezegd of ze sleepte de hoofdprijs in de wacht!

104 jaar oud

En dat het een bijzondere avond was dat kwam ook door de verjaardag van mevrouw van Eijk. Maar liefst 104 jaar oud werd zij die dag. Mevrouw van Eijk: “Wat een fijne avond…van mij mogen ze dit snel weer doen!” Maar of dat op deze locatie snel weer gaat gebeuren, dat is nog maar de vraag. In ieder geval niet georganiseerd door Stichting DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds, omdat zij ook op andere locaties dergelijke avonden gaan organiseren. Zo was Zorgcentrum Tuindorp Oost van zorgorganisatie Careyn op 10 september aan de beurt en er volgen er binnenkort nog meer.

Een feest is hard nodig

Volgens Sabrina Devigus, die deze avond voor ’t Holthuys in de wacht sleepte, is een feestje voor de bewoners, het personeel en de vele vrijwilligers hard nodig. “Op de budgetten voor dit soort uitjes wordt steeds meer bezuinigd maar het blijft zo nodig…onze mensen hebben de avond van hun leven, wat een plezier!” En dat was vooral ook te danken aan de vele handen die uit de mouwen werden gestoken door vrijwilligers, activiteitenbegeleiders én de partners van Stichting DoSocial. Zij zorgden voor hulp in de bediening, de keuken en het begeleiden van de bewoners, zodat ook het personeel van de locatie kon meedoen aan dit bijzondere feest.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten