menu

Het beste idee van…Den Haag

Heb jij misschien het nieuwste en het beste idee om de stad Den Haag seniorvriendelijk te maken? Ouderen in Den Haag worden de komende maanden uitgenodigd om met goede ideeën te komen om de stad leefbaarder te maken voor henzelf én voor anderen. Het beste idee wordt dan, per stadsdeel, in het voorjaar beloond met de Vitaliteitsaward. Dat heeft wethouder Karsten Klein van Zorg en Welzijn bekend gemaakt.

Voor én door ouderen

De gedachte erachter is dat de gemeente van mening is dat ook oudere bewoners betrokken moeten worden bij het leefbaar houden van de stad. Daar hoort het tegengaan van eenzaamheid bij en het passend, toegankelijk en veilig maken van de voorzieningen in de stad. Juist door ook de hulp van ouderen te vragen snijdt het mes aan twee kanten: ouderen blijven betrokken én de gemeente krijgt misschien tips waar ze zelf niet op zouden zijn gekomen.

Het beste idee van…Den Haag

Met de Vitaliteitsaward wil de gemeente mensen stimuleren na te gaan denken over de mogelijkheden die de stad biedt. Dat kan op ieder gebied: cultureel, sportief, technisch en vrije tijd. De onderwerpen zijn legio: klaverjasmiddagen, computercursussen of een vervoersdienst door vrijwilligers. Juist de simpele, praktische ideeën zijn welkom.

Seniorvriendelijke stad

Den Haag trad aan het einde van 2014 toe tot het zogenaamde netwerk van Age Friendly Cities. Een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat houdt in dat een stad zich positief moet onderscheiden op een achttal terreinen: huisvesting, mobiliteit, zorg, werkgelegenheid en nog een aantal andere onderwerpen. Dat zijn ook de onderwerpen waarover de ouderen gevraagd is na te denken en hun wijk op die punten te beoordelen. Den Haag was de eerste stad in Nederland die tot dit netwerk werd toegelaten.

Zelfstandig wonen

Het aantal 65-plussers in Den Haag bedraagt momenteel zo’n 70.000 en dit aantal zal de komende jaren toenemen. Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daar hoort een actief en zinvol leven bij. De gemeente wil met haar beleid de ouderen hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten