menu

Goede voornemens voor iedere dag

Goede voornemens, iedereen heeft ze. Zeker nu, met een nieuw jaar voor ons. Een ‘schone lei’ met tal van nieuwe uitdagingen. Nieuwe kansen. Nieuwe momenten waarbij we hulp kunnen gebruiken, of iemand kunnen helpen. Ik kan niet wachten!

Eigenlijk is het grappig. Waarom wachten op een nieuw jaar om de goede voornemens te bedenken? We zijn er heel goed in, het bedenken bedoel ik. Ik doe er zelf net zo hard aan mee. Voor dit nieuwe jaar heb ik me bijvoorbeeld voorgenomen om vaker een wandeling te maken met de hond. Ik ga ook het takenlijstje van mijn vrouw, die zij heeft gemaakt bij onze recente verhuizing, afwerken. Echt waar! Maar waarom wachten op een nieuw jaar? Waarom doen we het niet gewoon iedere dag?

WeHelpen artikelbanner

Ik heb NU hulp nodig!

Op wehelpen.nl zie ik dit fenomeen ook. “Ik heb NU hulp nodig!” roept een bezoeker. De reden waarom er hulp nodig is, is vaak urgent. Ik snap het. Je kunt even geen boodschappen doen omdat je met griep in bed ligt. Of je kunt je hond niet uitlaten omdat je thuis zit met een gebroken been. We wachten met hulp vragen tot het écht niet anders meer kan. Maar contact leggen en elkaar leren kennen heeft tijd nodig. Waarom dus wachten? Waarom niet nu al een account aanmaken en kijken of je iemand anders kunt helpen? Dit kan één van je goede voornemens zijn. Tegen de tijd dat jij zelf wellicht hulp nodig hebt gaat de zoektocht een stuk sneller en makkelijker.

Goede voornemens te over

Goede voornemens voor iedere dag dus. Niet uitstellen maar vandaag doen. Niet wachten op een heel nieuw jaar, maar vandaag doen. Ik ga het gewoon proberen en kijken hoe het bevalt. Ik ben heel benieuwd naar jouw goede voornemens voor dit jaar. Wat wil je echt gerealiseerd zien? Heb jij een voornemen iemand te helpen? Laat het me weten door hieronder een berichtje achter te laten, of door naar onze Facebook community te gaan.

In ieder geval de allerbeste wensen voor 2017. Ik hoop dat je het geluk mag vinden waar je naar op zoek bent!

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten