menu

Geld voor kwetsbare ouderen

Fonds NutsOhra is een vermogensfonds dat zich voor kwetsbare groepen in onze samenleving inzet. Financieel ondersteunt Fonds NutsOhra diverse projecten en nieuwe ideeën die speciaal voor 4 groepen in onze samenleving zijn ontwikkeld.

Het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ richt zich volledig op de groeiende groep alleenstaande, thuiswonende kwetsbare ouderen.

Verdubbeling van 75 plussers

De komende jaren zal de Nederlandse bevolking toenemen én ouder worden. Nu is nog 16% van de Nederlanders ouder dan 65 jaar. Maar in 2040 is dit percentage gegroeid tot wel 25% van de Nederlanders! Vooral de groep 75 plussers groeit hard. In 2040 is deze groep verdubbelt ten opzichte van nu. Ouderen blijven ook steeds langer thuis wonen, waarbij mensen meer en meer zijn aangewezen op hulp uit hun omgeving. En vanuit de overheid wordt dit ook gestimuleerd om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. Maar wat als je slecht ter been bent? Geen sociaal netwerk hebt? Of financieel het niet allemaal kunt bolwerken?

Geld voor kwetsbare ouderen

Speciaal gericht op kwetsbare ouderen ondersteunt Fonds NutsOhra projecten en ideeën, die deze groep helpen en die ervoor zorgen dat deze ouderen niet vergeten worden door de maatschappij. Het gaat hierbij om vernieuwende en duurzame projecten die ouderen meer laten bewegen, mee laten doen aan sociale activiteiten én die op die manier ervoor zorgen dat ouderen betrokken blijven en hun netwerk vergroten. Daarnaast zet Fonds NutsOhra zich ook in met geld om niet alleen nieuwe initiatieven van de grond te krijgen, maar ook juist bestaande projecten blijvend te ondersteunen én te zorgen dat deze verder verspreid worden door Nederland.

Nu inschrijven

Fonds NutsOhra gaat weer projecten en ideeën selecteren. Dus heb jij een project dat gericht is op het meer laten bewegen en meedoen van kwetsbare ouderen? Of heb jij nieuwe ideeën voor thuiswonende, alleenstaande, niet dementerende ouderen met een of meerdere beperkingen? Dan roept Fonds NutsOhra jou op om je in te schrijven voor deze financiële ondersteuning. Tot 1 oktober 2015 kan online een aanvraag worden ingediend (om 15:00 uur op 1 oktober sluit de inschrijving). Via dit online formulier kan je het project of idee insturen.

En wil je eerst nog meer lezen over het programma of over Fonds NutsOhra, dan kan dat via de programma pagina van ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’

Overigens is er, in Amsterdam, binnenkort een speciale informatiebijeenkomst georganiseerd. Op 2 september om precies te zijn, van 14:00 tot 16:00 ’s middags. De definitieve locatie is nog niet bekend, maar als je je aanmeldt hiervoor bij Hanneke Marcelis van Fonds NutsOhra, dan krijg je dit vanzelf door.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten