menu

Geen vrijwilligerswerk en toch helpen

Bij WeHelpen.nl draait alles om iemand helpen, of om hulp vragen als je dit nodig hebt. Toch denken heel veel mensen vaak dat het vrijwilligerswerk is waar je direct voor onbepaalde tijd aan vastzit. Maar niets is minder waar!

Oprichter Coen van de Steeg legt aan de hand van een voorbeeld uit dat gewoon iemand helpen met een eenvoudig klusje al een wereld van verschil kan maken. Niet alleen voor degene die hulp krijgt, maar zeker ook voor degene die hulp geeft!

Het was een chaos

Tonja van Manen had haar administratie normaal gesproken keurig op orde. De ordners met duidelijke etiketten straalden haar tegemoet als ze haar kantoortje binnenkwam. Maar toen werd ze ziek. Ze raakte achterop en er ontstond zoals ze het zelf omschreef ‘min of meer een chaos!’. Niet leuk! Gelukkig maakte iemand haar attent op WeHelpen.nl, waar zij de oplossing vond voor haar probleem.

partner content

Elkaar helpen via WeHelpen.nl

Met WeHelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website de hulp voor een ander regelen. Maak ook gratis een account aan op de website!

De oplossing was heel simpel

En die oplossing kwam in de vorm van Dorien. Tonja: “Al tijden worstelde ik met het op orde brengen en houden van mijn administratie. Het was me altijd nog gelukt om dat keurig en tijdig in ordners op te bergen en bij te houden. De discipline was ik kwijt toen ik ziek werd en de stapel paperassen werd onoverzichtelijk. Totdat ik in aanraking kwam met WeHelpen.nl. Ik bestudeerde de site en waagde de sprong. Ik plaatste een berichtje en kreeg al heel snel respons. Mijn berichtje was heel simpel: “Ik zoek iemand die het leuk vindt en tijd wil steken in het ordenen van mijn papierwerk.” Uit de aanmeldingen maakte ik intuïtief een keuze. Het is mij uitstekend bevallen. De sympathieke, jonge vrouw met wie ik kennis maakte bleek ook nog eens “om de hoek” te wonen!”

Geen type voor vrijwilligerswerk

Dorien: “Coen van de Steeg gaf op mijn werk een presentatie over WeHelpen.nl. Eerlijk gezegd ben ik geen type voor vrijwilligerswerk. Ik wil graag wat voor een ander betekenen. Maar van het devies “vrijwillig is niet vrijblijvend” krijg ik altijd de kriebels! Het idee om een ander te helpen met afgebakende taken sprak mij wel aan. En een blik op de website deed de rest: ik heb meteen een profiel aangemaakt. De hulpvragen in mijn woonplaats waren onder andere hekjes schilderen, tegels leggen en iemand helpen verhuizen. Dingen die ik mezelf niet echt zag doen. Toen viel mijn oog op de vraag van Tonja. Haar advertentie sprak me aan. Helpen met administratie vind ik (in tegenstelling tot veel mensen) leuk om te doen. Dus voor ik het wist, ging ik bij haar op ‘kennismaking’. Het klikte direct.”

Het is soms een gok

Dorien: “Ik kwam bijna wekelijks bij Tonja. Ik hielp haar met haar administratie en soms ook niet. Dan waren we vooral aan het kletsen, want we hadden veel dezelfde interesses.”

Tonja: “Ik begrijp dat het soms een gok is wie je uitnodigt. Maar ik zou zeggen: gebruik je intuïtie en je gezonde verstand. Die combinatie heeft mij precies datgene opgeleverd waarnaar ik op zoek was! We kunnen het goed met elkaar vinden en besteden eens per week een aantal uren aan mijn hulpvraag. Het vordert al aardig en ik heb goede hoop dat ik mijn administratie over een tijdje weer helemaal zelfstandig kan bijhouden.”

Gewoon Tonja helpen

Dorien: “Wat ik fijn vond aan WeHelpen.nl is de laagdrempeligheid en het feit dat je bij een persoonlijke hulpvraag kunt helpen. Ik help niet ‘een doelgroep’, ik hielp gewoon Tonja!”

Afscheid

Helaas moesten Dorien en WeHelpen begin dit jaar afscheid nemen van Tonja. Haar familie herinnert zich naast het verdriet ook haar enthousiasme en plezier over Dorien en ons platform. Daarom hebben zij toestemming gegeven om haar verhaal te blijven vertellen, zodat ze mensen blijft inspireren.

Hopelijk heeft ze jou met haar verhaal nu ook gemotiveerd om iets te doen. Of het nu hulp vragen of hulp geven is. Je weet nooit wat voor prachtige nieuwe verhalen en relaties hieruit voort kunnen komen!

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten